.
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Έβρος: Επιμένουν οι γονείς της 28χρονης – «Δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει»

Κορυφώνεται η αγωνία για την οικογένεια της 28χρονης Βίκυς Κοδόγλου από το Τυχερό Σουφλίου στον Εβρο, που είχε εντοπιστεί νεκρή σε χαράδρα του χωριού Λευκίμμη τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και κάνουν λόγο για ιατροδικαστικό πόρισμα που αποδεικνύει αυτοχειρία, οι γονείς της άτυχης κοπέλας επιμένουν ότι η Βίκυ δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει και ούτε είχε δείξει τέτοια «σημάδια» στο παρελθόν. «Ο θάνατός της δεν προήλθε από αυτοκτονία», εξακολουθούν να υποστηρίζουν οι γονείς της 28χρονης, ζητώντας την επιτάχυνση των ερευνών.

Μάλιστα, η δικηγόρος της οικογένειας της 28χρονης, Μαρία Καραγεωργίου, δηλώνει κατηγορηματικά στη Realnews ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, επίσημη ή ανεπίσημη, σχετικά με τα αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής εξέτασης όσο και των λοιπών ερευνών της Αστυνομίας.

«Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με τις έρευνες. Δεν ξέρω πώς κυκλοφόρησαν αυτές οι φήμες. Τόσο η Αστυνομία όσο και ο ιατροδικαστής δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο επίσημο πόρισμα γύρω από τον θάνατο της Βίκυς. Είμαστε σε επαφή με τους άνδρες της Ασφάλειας», σχολιάζει η Μ. Καραγεωργίου.

Περιμένουν απαντήσεις

Οπως είναι λογικό, τέσσερις μήνες μετά, οι γονείς της άτυχης κοπέλας, που χάθηκε ξαφνικά, αδυνατούν να πιστέψουν τον άδικο χαμό της και αναμένουν με αγωνία τα επίσημα αποτελέσματα των Αρχών. «Συνήθως, απαιτείται ένα εξάμηνο για να ολοκληρωθούν και να “τρέξουν” όλα τα εργαστηριακά αποτελέσματα. Οι γονείς είναι λογικό να αγωνιούν και να αδυνατούν να πιστέψουν το σενάριο της αυτοχειρίας. Eχουν βυθιστεί στο πένθος. Ωστόσο, έχουν εμπιστοσύνη στην έρευνα της Aστυνομίας και περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις», τονίζει η δικηγόρος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, από τα κεντρικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα, εδώ και αρκετές ημέρες, έχουν σταλεί αρχικά τα αποτελέσματα των ελέγχων για το DNA και στη συνέχεια αυτά των τοξικολογικών εξετάσεων. Από αυτά, δεν προέκυψε ύπαρξη ξένου DNA στα ρούχα ή στο σώμα της 28χρονης Βίκυς. Επίσης, αρνητικές ήταν και οι τοξικολογικές εξετάσεις. Κατόπιν όλων αυτών, παραμένει η αρχική εκτίμηση ότι πρόκειται για αυτοχειρία και πως η κοπέλα αποφάσισε και έβαλε τέρμα στη ζωή της με το μαχαίρι που κουβαλούσε πολλές φορές πάνω της για τις αγροτικές εργασίες της οικογένειάς της, όπου και συμμετείχε πολύ ενεργά.

«Ηταν χαρούμενη»

Ωστόσο, τα ερωτήματα που προέκυψαν μετά τον θάνατο της Βίκυς δεν έχουν ακόμα απαντηθεί. Η 28χρονη, που ήταν γνωστή στην ευρύτερη περιοχή για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση του Καρναβαλιού στο Τυχερό του Εβρου, βρέθηκε μαχαιρωμένη στο στήθος μέσα σε μια χαράδρα. Το πρώτο που σκέφτηκαν κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής είναι ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Την τελική απάντηση θα δώσει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Αυτό που απασχολεί τους πάντες, σύμφωνα με τη Μ. Καραγεωργίου, είναι το πώς μια τόσο δραστήρια και χαρούμενη κοπέλα, που σχεδίαζε τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού στην περιοχή και θα συναντιόταν με φίλους της προκειμένου να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, μπορεί να αποφάσισε ξαφνικά να βάλει τέλος στη ζωή της και, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο. Την ημέρα του συμβάντος, η διοργανώτρια του Καρναβαλιού στο Τυχερό βρισκόταν σε εκδήλωση στο χωριό Λευκίμμη. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ενώ ξεκίνησε να πάει στον ποδοσφαιρικό αγώνα, τα ίχνη της χάθηκαν. Καθώς περνούσαν οι ώρες και παρέμενε άφαντη, άρχισε η αναζήτησή της. Τελικά, μετά από ώρες, ένα εξάδελφός της βρήκε το πτώμα της στο βουνό, σε μια χαράδρα 40 μέτρων, δίπλα στη μηχανή της. Η περιοχή βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το χωριό όπου διέμενε η νεαρή γυναίκα. Πώς και γιατί βρέθηκε τόσο μακριά, σε ένα τόσο δύσβατο σημείο που δεν θα μπορούσε εύκολα να εντοπιστεί, είναι δύο ακόμη ερωτήματα που απασχολούν τους ειδικούς, στα οποία θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει γιατί να οδηγηθεί σε ένα τόσο δύσβατο σημείο;

Η 28χρονη έδειχνε ευδιάθετη και, σύμφωνα τους στενούς φίλους και συγγενείς, δεν τους είχε πει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, βρισκόταν καθημερινά στην αποθήκη όπου κατασκευάζονται και βάφονται τα άρματα για το Καρναβάλι και περνούσε πολλές ώρες μαζί με άλλα άτομα, σχεδιάζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, και ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη ζωή, έχοντας ένα μαχαίρι καρφωμένο στο στήθος της, σύμφωνα με ειδικούς, δεν συνηθίζεται από τα άτομα που θέλουν να αυτοκτονήσουν. Οι αυτόχειρες είθισται να μην επιλέγουν μαχαίρι ως όπλο, καθώς απαιτεί τρομερή ψυχική και σωματική δύναμη.

Latest news

Related news