.
Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Έβρος: Στο τελωνείο Κήπων με τα τρακτέρ έφτασαν οι αγρότες – Θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό για τα φορτηγά

Έφτασε στο τελωνείο Κήπων η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών του Έβρου.

Η πορεία με τα τρακτέρ ξεκίνησε από το χωριό Πέπλος, όπου από τις 12:30 είχαν συγκεντρωθεί αγροτικά μηχανήματα από τις περιοχές Αλεξανδρούπολης Φερών και Τυχερού με προορισμό το τελωνείο Κήπων, όπου θα προχωρήσουν σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό των φορτηγών εισαγωγής εμπορευμάτων, χωρίς να παρεμποδιστεί η διέλευση οποιοδήποτε άλλου μέσου μεταφοράς.

Η απόφαση ελήφθη χθες, ύστερα από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Φερών, σε ήρεμο κλίμα και πνεύμα διαλόγου. Ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός της συμμετοχής πολλών νέων αγροτών «κάτι που δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε για να καλυτερέψουμε τον τόπο δίνοντας αξία στον πρωτογενή τομέα», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα νοτίου Έβρου, «τα προβλήματα του τόπου μας και η βιωσιμότητα του τόπου μας, μας οδηγούν στο δρόμο της διαμαρτυρίας, στο δρόμο του αγώνα!» Επιπροσθέτως σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ Αλεξανδρής ανέφερε ότι «το επόμενο ραντεβού των αγροτών του Έβρου ορίζεται στην Agrotica Θεσσαλονίκης και έπεται συνέχεια».

Τα αιτήματα, των αγροτών:

Όπως αναφέρουν οι αγρότες, διεκδικούν:

Αποζημιώσεις και άμεση στήριξη πυροπλήκτων.
Πληρωμές ΚΑΠ 2023 άμεσα διορθωτική πληρωμή (κλοπή από 20% έως και 100%).
Άμεση χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών, αποστραγγιστικών και αρδευτικών έργων, καθώς και όλων των υποδομών βελτίωσης του πρωτογενή τομέα.
ΝΕΑ ΚΑΠ (αλλαγή των παράλογων και μη εφικτών για εφαρμογή κανόνων, άρωση, eco sem κτλ.).
Κόστος παραγωγής (καύσιμα, ενέργεια, εφόδια).
Ενίσχυση περιοχής με αγροπεριβαλλοντικά μέτρα (δασώσεις, βιολογικά κτλ.).
Κυρίως, όμως, διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εξακολουθούμε να ζούμε και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Ο αγώνας μας είναι αγώνας για την επιβίωση της παραγωγικής ραχοκοκαλιάς της Ελλάδας. Όλοι θα ‘μαστε μπροστάρηδες στην πάλη για να μη σβήσει η αγροτιά και να μπορεί ο τόπος μας να συνεχίσει να υπάρχει με αυτάρκεια και αξιοπρέπεια!».

Latest news

Related news