.
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Έντονη ανοικοδόμηση στη Θάσο ενόψει καλοκαιριού

Οικοδομικός αναβρασμός επικρατεί στη Θάσο σε ό,τι αφορά τα ενοικιαζόμενα καταλύματα ενόψει του καλοκαιριού. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννης Μαρκιανός υπογράμμισε ότι οι εργασίες τρέχουν λόγω της προσδοκίας για καλή τουριστική περίοδο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η οικοδομική δραστηριότητα στη Θάσο φαίνεται ότι βρίσκεται σε έξαρση. Μετά τα 2 χρόνια του κορωνοϊού που είχαν επιβραδύνει κάποιοι τις ταχύτητές τους και περίμεναν, τώρα με νέες οικοδομικές άδειες και αρκετές αγοραπωλησίες από αλλοδαπούς φέρνουν μια κατάσταση έντονης ανοικοδόμησης. Έχουμε πολλά καινούργια καταλύματα μικρά και μικρά συγκροτήματα κατοικιών».

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για το φετινό καλοκαίρι είπε ότι «ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται κάποια στοιχεία. Έχουν αρχίσει οι μεμονωμένες κρατήσεις κυρίως από την αγορά της Ρουμανίας κι αυτό κάνει αρκετούς να αισιοδοξούν και να δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στις εργασίες ανακαινίσεων. Αλλά και το κομμάτι του οργανωμένου τουρισμού που εκπροσωπείται από γραφεία φαίνεται πως πηγαίνει καλά. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση και ακολουθεί η Θάσος όλο αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Γενικά φαίνεται και αυτό το καλοκαίρι ότι θα προτιμηθεί και θα υπάρχει αρκετά καλή κίνηση και ζήτηση.

Το ευχάριστο του φετινού χειμώνα ήταν ότι η Θάσος είχε τουριστική κίνηση. Τα Χριστούγεννα εμφανίστηκαν αρκετοί επισκέπτες που δεν το συνήθιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Προφανώς έπαιξε ρόλο ο καλός καιρός κι ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό, να επεκταθεί η σεζόν για το νησί, κυρίως στις αρχές του Οκτώβρη και τον Απρίλιο».

Latest news

Related news