Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Έργα από τη ΔΕΥΑΚ στη Νεάπολη και στα αντλιοστάσια Α4 και Α5

Σειρά έργων για τη ΔΕΥΑΚ στην περιοχή της Νεάπολης με διακοπή υδροδότησης ολίγων ωρών. Ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι πρόκειται για έργο ελέγχου των διαρροών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε διακοπή υδροδότησης στη Νεάπολη (σ.σ. χθες) κι ευελπιστούμε να τελειώσουμε πιο νωρίς, το συνεργείο έχει πάει εκεί από το πρωί, ώστε να υδροδοτηθεί η περιοχή πιο νωρίς. Έγκειται στο έργο που κάνουμε εδώ και καιρό και αφορά τον τηλεέλεγχο, τηλεχειρισμό και έλεγχο διαρροών. Θα τοποθετηθεί ο πρώτος από τους 4 σταθμούς ελέγχου παροχής και πίεσης ώστε να ελέγχονται διαρροές που υπάρχουν στην περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό αυτό διότι όταν μπουν και οι 4 σταθμοί θα ελέγχουμε την πίεση που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην περιοχή. Το δίκτυο της Νεάπολης έχει κατασκευαστεί με ανορθόδοξο τρόπο, έχουν μπει κεντρικοί αγωγοί από PVC που όταν κάνουν σπάσιμο γίνεται μεγάλη διαρροή και μένει από νερό η περιοχή. Θα τοποθετηθούν οι βρόγχοι με το μεγάλο έργο των 14,5 εκ. ευρώ που εγκρίθηκε προχθές για να υπογραφεί η σύμβαση το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Με αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί πλέον όλο το δίκτυο στην Καβάλα και δεν θα πίνουμε νερό από σωλήνες 100 ετών και άνω. Μετά θα ησυχάσουμε από τις πολλές βλάβες και διαρροές που έχουμε στη Νεάπολη που έχει βασανιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Θα ησυχάσουν και οι πολίτες και εμείς».

ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «η δεύτερη διακοπή που δώσαμε αφορά τα αντλιοστάσια Α4 και Α5. Στο Α5 συνεχίζει η εργολαβία των 750 χιλιάδων ευρώ για τη ριζική ανακατασκευή του με νέες αντλίες, νέα θυροφράγματα, νέους πίνακες. Θα ανέβουν πάνω όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα γιατί έχει πλημμυρίσει ως τώρα 3 φορές και καταστράφηκε όλος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός. Για τα επόμενα 25 χρόνια μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι θα έχουμε καθαρή παραλία στην περιοχή. Στο Α4, στο καρνάγιο, γίνονται εργασίες προληπτική συντήρησης διότι το επιτρέπει αυτή η εποχή για να είμαστε έτοιμοι για το καλοκαίρι».

Latest news

Related news