.
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη λίστα αναμονής σε “Άγιο Κυπριανό” και “Ιωακείμειο”

Κάλεσμα σε νέους πτυχιούχους νοσηλευτές απευθύνει η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με σκοπό να ενδυναμώσει τις δυο φιλανθρωπικές δομές που διαθέτει αφού η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού κάνει αδύνατη την επέκταση λειτουργίας τους.

Με αφορμή την πρόσφατη ορκωμοσία 33 αποφοίτων από το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σκέψη του Μητροπολίτη Ανθίμου ήταν να δημοσιοποιηθεί ένα σχετικό δελτίο με το οποίο γνωστοποιούνταν η πρόθεση αυτή .

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Λαφτσής, η εν λόγω προκήρυξη έχει 3 στόχους

1.Την παραμονή νέων πτυχιούχων στην περιοχή

2.Την ανάδειξη του προβλήματος που υπάρχει στο νέο Γηροκομείο (Ιωακείμειο) όπου λόγω της έλλειψης ς εξειδικευμένου προσωπικού δεν είναι δυνατό να αναπτυχθεί ο αριθμός των κλινών στο 100% , αφού σήμερα και μετα από 2 χρόνια λειτουργίας στις νέες εγκαταστάσεις καλύπτονται μόνο οι 85 κλίνες

Με την πρόσληψή εξειδικευμένου προσωπικού διατηρείται το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και στα δυο ιδρύματα της Μητροπόλεως.
Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη λίστα αναμονής σε “Άγιο Κυπριανό” και “Ιωακείμειο”- Έκκληση για νοσηλευτικό προσωπικό

Αυτή τη στιγμή όπως διευκρίνισε ο π. Ειρηναίος οι ανάγκες για φιλοξενία στις δομές της Μητροπόλεως είναι ιδιαίτερα αυξημένες , ασκούνται πιέσεις από συγγενείς που αναζητούν μια θέση σε ένα από τα Ιδρύματα «Άγιος Κυπριανός» και «Ιωακείμειο» τα οποία είναι μοναδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη σήμερα και στα δυο ιδρύματα φιλοξενούνται 215 ασθενείς (130 στον Άγιο Κυπριανό και 85 στο Ιωακείμειο και απασχολούνται 134 εργαζόμενοι ( 78 στον Άγιο Κυπριανό και 56 στο Ιωακείμειο ) .

«Θεωρούνται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της περιοχής που απασχολούν νέα παιδιά επισήμανε ο π. Ειρηναίος Λαφτσής, ενώ η λίστα αναμονής των αιτήσεων είναι 50 και 50 για κάθε ίδρυμα.

Η πληρότητα στον «Άγιο Κυπριανό» αγγίζει το 100% ενώ στο «Ιωακειμειο» εάν γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μπορούν να ανοίξουν άλλες 15 κλίνες ανακουφίζοντας έτσι την τεράστια ζήτηση αφού πολλά παιδιά λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό η αλλού στην Ελλάδα, επιθυμούν να φέρουν τους γονείς τους σε κάποιο από τα δυο Ιδρύματα .

Να σημειωθεί εδώ ότι το « Άγιος Κυπριανός» αφορά βαριά περιστατικά ενώ στο «Ιωακείμειο» η κατάσταση είναι καλύτερη.

Αναφορικά με τα όσα έχουν κατά καιρούς γραφεί για τις προϋποθέσεις ένταξης στα δυο Ιδρύματα ο π Ειρηναίος διευκρινίζει ότι η μοναδική προϋπόθεση εισαγωγής είναι οι φιλοξενούμενοι να έχουν μια σύνταξη ( κατά 80% είναι του ΟΓΑ ) και να είναι ασφαλισμένοι. Επίσης για τον Άγιο Κυπριανό θα πρέπει να υπάρχει μια ασθένεια στον τρόφιμο και για το Ιωακείμειο Γηροκομείο να είναι πάνω από τα 60 έτη.

Οι προσλήψεις των ενδιαφερομένων γίνονται με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όπως η νομοθεσία ορίζει ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλ 2551071500 και 71508.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Latest news

Related news