.
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση για το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων

“Ο Δήμος Καβάλας, σχετικά με την πρόοδο του έργου αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φορείς τα εξής:

Στην προσπάθεια να αποκτήσει η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, η διοίκηση του Δήμου πέτυχε την ένταξη του έργου ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με προϋπολογισμό ύψους 2 εκ. ευρώ.

Το έργο αφορά όχι μόνο στην ενεργειακή, αλλά στη συνολική αναβάθμιση του συγκροτήματος.

Οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν και στις 29 Αυγούστου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το Πρακτικό που ορίζει τον εν δυνάμει μειοδότη ανάδοχο.

Αφού ολοκληρωθούν οι αναπόφευκτες διοικητικές τυπικές διαδικασίες (έλεγχος νομιμότητας, περίοδος ενστάσεων κλπ), θα ακολουθήσουν η υπογραφή Σύμβασης Δήμου-αναδόχου, η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών.

Οι προαναφερόμενες ενέργειες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν περισσότερο από 2 μήνες.

Για το διάστημα των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα, προβλέφθηκε το μεν Λύκειο να λειτουργήσει σε 5 σχολικές αίθουσες-κοντέινερς στο σχολείο της Λυδίας, το δε Γυμνάσιο σε όμοια κοντέινερς στο Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα.

Για την προμήθεια των 7 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς, ο Δήμος κατέθεσε αίτημα στις «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων), οι οποίες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προμήθειας, μεταφοράς και εγκατάστασης των κοντέινερς στους συγκεκριμένους χώρους.

Υπογραμμίζεται ότι υπήρξε καθοριστική η συμβολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου η «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» να αντιληφθεί το μέγεθος της ανάγκης άμεσης προμήθειας των κοντέινερς.

Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες υποδομής, πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν τα ειδικά κοντέινερς, για τα οποία θα χρειαστεί μόνον η ρευματοδότησή τους.

Υπολογίζεται ότι τα κοντέινερς θα έχουν εγκατασταθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και όταν πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του εργολάβου, τότε οι μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους σ’ αυτά.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο χρόνος παράδοσης του έργου ανακαίνισης του σχολείου υποχρεωτικά είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023, οπότε ολοκληρώνεται και το τρέχον ΕΣΠΑ”.

Latest news

Related news