.
Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Α. Δημοσχάκης: “Πάγιο το αίτημα της επαναλειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης στην Ν.Ορεστιάδα”!!!

Χρήσιμη συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση είχε την Παρασκευή (01/07) στην Αθήνα ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πάγιο αίτημα της επαναλειτουργίας του Εργοστασίου Ζάχαρης στην Ν. Ορεστιάδα, αίτημα που διεκδικεί ο βουλευτής Έβρου με συνέπεια επί σειρά ετών.

Παράλληλα υπογράμισε ότι η παραγωγή τεύτλων συνεχίζει να αποτελεί μια εκ των δυναμικότερων και οργανωμένων καλλιεργειών στην περιοχή μας, με εξοπλισμό και υποδομές προσαρμοσμένες στις ανάγκες τις καλλιέργειας.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η επαναλειτουργία του εργοστασίου αποτελεί πάγια στόχευση της Κυβέρνησης η οποία προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο λειτουργίας, η οποία θα εξασφαλίζει την απορρόφηση αγροτικού προϊόντος από όλη την ΠΑΜ-Θ!

Επίσης γνωστοποίησε ότι θα επισκεφτεί την περιοχή μας προκειμένου να κάνει αυτοψία στον εργοστασιακό χώρο & να έχει επαφές με τους θεσμικούς αλλά και με τους πρωταγωνιστές που είναι οι παραγωγοί μας.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε θέματα-ορόσημα για την ανάπτυξη της περιοχής όπως η αναβάθμιση των Σημείων Εισόδου- Εξόδου Κήπων & Καστανιών, ζητήματα που σχετίζονται με την διαχείριση των υδάτινων όγκων σε σχέση με τις όμορες χώρες καθώς επίσης και για οραματικά έργα στην περιοχή της Θράκης.

Latest news

Related news