.
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Γίνε και εσύ δότης μυελού των οστών- Εκδήλωση στην Ελευθερούπολη

Την Κυριακή 30/4 από τις 11πμ- 14.00 μ.μ. στον Κήπο της Ελευθερούπολης δίπλα στην παιδική χαρά, θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία σιέλου, από ανθρώπους που θέλουν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε γίνει πρόσφατα στο αμφιθέατρο ”Φρίξος Παπαχρηστίδης” ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου οργανώνουν την εν λόγω εκδήλωση για την πραγματοποίηση δειγματοληψίας και φυσικά την ενημέρωσή μας αναφορικά με την όλη διαδικασία, η οποία είναι πολύ πιο απλή από όσο φανταζόμαστε!

Ευχής έργον είναι βέβαια η συμβατότητα να είναι θετική προς έναν συνάνθρωπο που θα του δοθεί η ευκαιρία να ξανακερδίσει τη ζωή του, γιατί μπορεί να είναι ένα παιδάκι, ένας νέος άνθρωπος, ένας συγγενής, ένας Άνθρωπος από την άλλη άκρη της γης.
Η διαδικασία είναι τόσο απλή, με τη λήψη λίγου σιέλου.
Τονίζουμε επίσης ότι και η διαδικασία λήψης μυελού των οστών όταν υπάρχει συμβατότητα προς κάποιον ασθενή, είναι πλέον εντελώς ανώδυνη, χωρίς καμία επιβάρυνση στην υγεία του δότη, αλλά και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση σε εργαστηριακούς και Ιατρικούς ελέγχους.

Αν είσαι λοιπόν 18 – 45 ετών κι έχεις μια καλή κατάσταση υγείας, έλα κι εσύ να δώσεις δείγμα σιέλου, προκειμένου να σώσεις τη ζωή κάποιου συνανθρώπου.

Πρόκειται για μια υπέρτατη πράξη Πολιτισμού και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, τόσο απλή, μα ανεκτίμητης αξίας.
Μαζί μας θα βρίσκεται και η γνωστή Γυμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου, που πέρασε την διαδικασία της λευχαιμίας και χάρη σ’ έναν συμβατό προς αυτήν Δότη, ξανακέρδισε τη ζωή της και χαιρόμαστε τόσο πολύ γι αυτό.
ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.
ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Latest news

Related news