.
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Δείγματα βελτίωσης διαπιστώνουν οι μικροπωλητές στις Λαϊκές Αγορές Καβάλας

Δείγματα βελτίωσης διαπιστώνουν οι μικροπωλητές στις Λαϊκές Αγορές Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Μικροπωλητών κ. Σωτήρη Ιωαννίδη υπάρχει μία βελτίωση και λόγω των τουριστών.

Καταρχάς ευχήθηκε ο Ιούλιος να είναι καλύτερος από ό,τι ο Ιούνιος. “Η κίνηση στην αγορά άρχισε λίγο να αυξάνεται και ελπίζουμε να πάμε καλά και να δουλέψουμε για να βγάλουμε τα σπασμένα των προηγούμενων μηνών.

Ευτυχώς έρχονται και τουρίστες σε όλες για αγορές και έρχονται Έλληνες που ζουν αλλού και έρχονται με άδεια. Ανέβηκε η κίνηση και αυτό είναι το ευχάριστο.

Επιτέλους οι περισσότεροι έχουμε και ΠΟΣ μια και τα περισσότερα μηχανήματα δείχνουν ότι δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Έχουμε προβλήματα αλλά ευτυχώς βρήκαμε ένα μηχάνημα που είναι δύο σε ένα μηχανήματα με πολύ καλό λογισμικό και ελπίζουμε αυτό να πάει καλύτερα. Υπάρχει κάτι το διαφορετικό από τις προηγούμενες λύσεις και θεωρούμε ότι θα δουλέψουμε, Αλλά μένει να δούμε την πράξη. Μιλάμε για μια υπαίθρια αγορά. Το ίντερνετ δεν είναι παντού δυνατό οπότε δεν έχουμε καλή κίνηση στα μηχανήματα. Είναι η ζέστη, το κρύο και όλα επηρεάζουν. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στο μέλλον και είναι ευχής έργο όλο να εξελιχθεί πολύ καλά” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Όσο για το φορολογικό τόνισε ότι “Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα φορολογηθούμε βάσει των αγορών που κάνουμε. Άρα θα είναι λογικό εγώ να φορολογηθώ για τρία μεροκάματα που έκανα και όχι για έξι που βάζουν πλαφόν ή ανάλογα. Αυτό είπαμε στον υπουργό, βρήκαμε μια καλή ανταπόκριση και περιμένουμε τις εξελίξεις. Ελπίζουμε και αυτό να προχωρήσει γιατί αυτό λέει η λογική. Η Ξάνθη έχει μόνο μια λαϊκή και όχι άλλες κωμοπόλεις. Και άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα δεν έχουν πολλές αγορές. Άρα όλα αυτά θέλουμε να τα δούμε και να βγάλουμε πόρισμα για το πως θα φορολογηθούμε βάσει των αγορών που κάνουμε».

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια πάει καλύτερα και αυξάνεται. “Ειδικά στην Καβάλα βλέπουμε αύξηση του τουρισμού και αυτό είναι κάτι που ευνοεί τις τουριστικές επιχειρήσεις κύρια αλλά και την τοπική μας οικονομία γενικότερα. Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι η όλη κατάσταση. Ζούμε σε μια πανέμορφη πόλη και αναμένουμε πολλά” τόνισε χαρακτηριστικά.

Latest news

Related news