.
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΕΔΕ του Δήμου Σερρών για τον θάνατο του 11χρονου σε σχολείο από έκρηξη του λέβητα

Ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ, για να διαπιστωθεί αν έχει υποπέσει ή όχι σε πειθαρχικά παραπτώματα προσωπικό του δήμου στην τραγική υπόθεση του θανάτου 11χρονου σε σχολείο μετά την έκρηξη του λέβητα των σχολικών εγκαταστάσεων. Ο δήμαρχος Σερρών ζήτησε επίσης και την κατεπείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο δήμαρχος για το θέμα του θανάτου του 11χρονου μαθητή, αναφέρει ακόμα ότι κάλεσε σε συνεργασία και άμεσες συναντήσεις τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, όπως επίσης και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών.

Σκοπός της συνάντησης, όπως τονίζεται, είναι να υπάρχει συνεχής και καλή συνεργασία με όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και την εκπαιδευτική κοινότητα. Με αφορμή τις πρώτες δηλώσεις του δηλώσεις μετά το συμβάν με τον θάνατο του 11χρονου, ο δήμαρχος Σερρών αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μέσα σε μία τέτοια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση, είναι αλήθεια ότι δεν έπρεπε να θέσω, στις δημόσιες τοποθετήσεις μου, ερωτήματα για τα “πώς” και τα “γιατί” της υπόθεσης από τη στιγμή που η έρευνα των αρχών βρισκόταν και βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Ως πατέρας, ως άνθρωπος προερχόμενος από οικογένεια εκπαιδευτικών αλλά και ως εκπαιδευτικός ο ίδιος», συνεχίζει, «κατανοώ την αγωνία και τη ψυχική κατάσταση του Διευθυντή, των δασκάλων και των γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας», συνέχισε ο δήμαρχος Σερρών για το θέμα του θανάτου του μαθητή.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Χρυσάφης αναφέρει επίσης ότι με κατεπείγουσα απόφασή του, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύσταση ομάδας έργου για περαιτέρω έλεγχο ασφάλειας λειτουργίας των σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου. Επίσης, υπέβαλε αίτημα για ορισμό κατεπείγουσας συζήτησης στο δ.σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για τις υποδομές και τον έλεγχο ασφαλείας όλων των σχολικών και αθλητικών μονάδων που διαχειρίζονται οι δήμοι.

Επαναλειτούργησε το σχολείο

Επαναλειτούργησε, σήμερα το πρωί, το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, στην αυλή του οποίου, στις 5 Δεκεμβρίου, είχε βρει τραγικό θάνατο ένας 11χρονος μαθητής, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα η πόρτα που εκτινάχθηκε να τον τραυματίσει θανάσιμα. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι δυο μαθητές. Τα παιδιά όπως και όλοι οι συμμαθητές τους ήταν στο προαύλιο την ώρα της έκρηξης, καθώς είχαν διάλειμμα.

Ο χώρος της πίσω αυλής, όπου βρισκόταν το λεβητοστάσιο, παραμένει αποκλεισμένος, οπότε οι μαθητές κάνουν χρήση μόνο της μπροστινής αυλής. Μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης της σχολικής μονάδας, έχει τοποθετηθεί προσωρινό αυτόνομο σύστημα θέρμανσης – κλιματισμού σε κάθε αίθουσα.

Η σημερινή, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του σχολείου ξεκίνησε με την παρουσία ψυχολόγου μέσα στην τάξη, ο οποίος μαζί με τον δάσκαλο μίλησε στα παιδιά για την απώλεια και το σοκ του θανάτου.

Latest news

Related news