.
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ενεργοποιείται το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»: Ποιοι είναι δικαιούχοι – Τα ποσά που θα δοθούν φέτος

Μέσα στις επόμενες ώρες και έως την Παρασκευή 21 Ιουλίου υπολογίζεται πως θα ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους»: Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος όσοι δεν κληρώθηκαν στον Κοινωνικό Τουρισμό θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν «εκπτωτικά κουπόνια» για φθηνότερες διακοπές. Μεταξύ αυτών βεβαίως και συνταξιούχοι που δεν είχαν το δικαίωμα να ενταχθούν σε άλλα προγράμματα δωρεάν διακοπών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

H λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr/tourism4all όπου και υποβάλλονται οι αιτήσεις είναι απλή, καθώς για την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα tourism4all κάθε πολίτης χρειάζεται μόνο τους κωδικούς του στο Taxisnet και την επιβεβαίωση ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου και μίας διεύθυνσης e-mail.

Σενάριο για αύξηση του ποσού της επιταγής και των δικαιούχων

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζονται την ιδέα να αυξηθεί το voucher του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» από τα 150 ευρώ που ίσχυε πέρυσι στα 200 ευρώ. Μεγαλύτερη αύξηση έχει πέσει στο τραπέζι για το εκπτωτικό κουπόνι που αφορά στα ΑΜΕΑ, καθώς το voucher ήταν στα 200 ευρώ και δεν αποκλείεται να φτάσει και στα 400 ευρώ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως γίνεται συζήτηση και για αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια, με τέτοιο τρόπο ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Φέτος πάντως αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά.

Δικαιούχοι του προγράμματος ήταν πέρυσι περίπου 400.000 και ξεπέρασε σε προϋπολογισμό τα 60 εκατ. €. Το πρόγραμμα υλοποιείται με ψηφιακή κάρτα για εύκολες και γρήγορες πληρωμές, περιλαμβάνει όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας, ενώ η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.

Τα εισοδηματικά όρια

Σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Συγκεκριμένα:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 28.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 29.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 31.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 33.000
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 38.000
Οι αιτήσεις υποβάλλονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των δικαιούχων. Η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ. Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος αναδεικνύονται με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση. Στην επιλογή των δικαιούχων πάντως ενδεχομένως να αλλάξει η διαδικασία, εφόσον υιοθετηθούν τα κοινωνικά κριτήρια τα οποία είναι υπό εξέταση.

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα του «Τουρισμός για Όλους»

Για να ενημερωθούν οι δικαιούχοι εάν έχουν επιλεγεί και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για τη διαμονή τους σε τουριστικούς προορισμούς θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή vouchers.gov.gr/tourism4all με τους κωδικούς Taxisnet.

Επίσης, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος SMS και email. Ο δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ είτε εφάπαξ, είτε να «σπάσει» το ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα, μπορεί να δαπανήσει 50 ευρώ για τη διαμονή του σε κάποιο κατάλυμα κατά τους θερινούς μήνες και τα υπόλοιπα 100 ευρώ να τα χρησιμοποιήσει για τον ίδιο σκοπό το φθινόπωρο, τον χειμώνα, την επόμενη άνοιξη ή στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

Πώς θα «τοποθετήσετε» το voucher στο κινητό

Μετά την επιλογή, οι δικαιούχοι θα λάβουν ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα είναι έτοιμη. Θα πρέπει τότε να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για να μπορέσουν να τη δουν μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν υπάρχει λογαριασμός Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»
Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα.
Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση
Αν υπάρχει λογαριασμός Viva Wallet:

Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

Latest news

Related news