Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ενημέρωση απο τον Διευθυντή του Κ.Υ Πρίνου Θωμά Αγγελόπουλο σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 στην κοινότητα και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται

Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ ΘΑΣΟΥ:

Λόγω των πολλαπλών και συχνών ερωτήσεων που μας τίθενται σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 στην κοινότητα και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται, θεωρούμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε τα εξής:

1) Τα θετικά περιστατικά απομονώνονται (μαζί με τα άλλα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος) σε κατ’ οίκον περιορισμό-παρακολούθηση και βρίσκονται σε τηλεφωνική επαφή με το Κ.Υ.Π. σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

2) Τα υπόλοιπα ασυμπτωματικά παιδιά του Δημοτικού σχολείου και γυμνασίου Πρίνου επειδή θεωρούνται στενές επαφές με επιβεβαιωμένα περιστατικά, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση για 10 ημέρες. Σε καμία περίπτωση δεν συναντώνται και δεν συγχρωτίζονται αυτές τις 10 μέρες σε χώρους εκτός σπιτιού και σχολείου.

3) Ο προ-συμπτωματικός έλεγχος με rapid test σε όσους το επιθυμούν και σε αυτούς που θεωρούν ότι είχαν κάποιου είδους επαφή με τυχόν κρούσμα, έχει κυρίως επιδημιολογικό χαρακτήρα. Όσοι επιθυμούν να ελεγχθούν με rapid test μπορούν να το κάνουν σε κάποια από τις συχνές προγραμματισμένες εξορμήσεις του κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ. Θάσου ή να προσέλθουν με ραντεβού στο Κ.Υ. Πρίνου μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας testing.gov.gr

4) Μοριακοί έλεγχοι (PCR) διενεργούνται στο Κ.Υ. Πρίνου εκεί που ο θεράπων γιατρός θεωρεί ενδεδειγμένο ή επιβεβλημένο σε συμπτωματικούς ασθενείς.

5) Σε κάθε περίπτωση η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας.

Latest news

Related news