Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη του Προξένου της Ρουμανίας στο Δημαρχείο Καβάλας

Με τον Πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Νικολάε Νταν Ντίμα, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Ο κ. Νταν Ντίμα αναφέρθηκε στην αυξημένη τουριστική κίνηση που εμφανίζει η Καβάλα αυτή την περίοδο και δη στον μεγάλο αριθμό των Ρουμάνων επισκεπτών, τονίζοντας με έμφαση ότι οι συμπατριώτες του επιλέγουν την περιοχή μας λόγω της κοινής θρησκείας, της ίδιας κουλτούρας, των φυσικών καλλονών και του ιδιαιτέρως φιλικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει εσχάτως η Ελλάδα, με τα εκατοντάδες πύρινα μέτωπα σε διάφορα σημεία της επικράτειας και υπογράμμισε ότι η Ρουμανία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας, στέλνοντας 140 πυροσβέστες και 30 οχήματα.

Ο κ. Μουριάδης, αφού ευχαρίστησε τον Ρουμάνο Πρόξενο τόσο για τη βοήθεια που πρόσφερε το Βουκουρέστι στις ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών, όσο και για την προτίμηση που δείχνουν οι Ρουμάνοι τουρίστες στην Καβάλα τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ότι οι δύο χώρες έχουν παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις, οι οποίες μπορούν όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά και ενισχυθούν σε διάφορους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Latest news

Related news