.
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με Δημοκρίτειο και ΕΑΣ Καβάλας

Για τις συναντήσεις που είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα με φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκανε δηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ., Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

”Με τη θεσμική μου ιδιότητα προσπαθώ να καλύψω όλη τη γκάμα με τους φορείς. Μείζονος σημασίας ίδρυμα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο που πλέον είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδυρμα της Περιφέρειας μας μετά τη συγχώνευση των τμημάτων του άλλοτε Τ.Ε.Ι. Καβάλας – Δράμας σε αυτό”, ανέφερε αρχικά ο κ. Ιωσηφίδης.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ

”Είχα συνάντηση με τον πρύτανη και μιλήσαμε για κοινές δράσεις και συνεργασίες. Η καινοτομία είναι ένας μοχλός προόδου και βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της ανάπτυξης του τόπου. Υπάρχει μια διαδικασία και δράσεις πάνω στην καινοτομία. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης οφείλω να πω ότι είναι προχωρημένο αρκετά σε αυτό το κομμάτι και δεσμευτήκαμε να συνεργαστούμε επ’ ωφελεία της περιοχής μας. Επίσης ο πρύτανης μου ανέπτυξε το σχέδιό του για το Δ.Π.Θ. που το βλέπω πολύ συναρπαστικό. Είναι ένα ίδρυμα που βγάζει επιστήμονες, προσφέρει, έχει κορυφαίες σχολές. Για τα ιδρύματα που υπάρχουν στην πόλη μας μου τόνισε ότι θα αναβαθμιστούν κι άλλο”, επισήμανε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Π.Α.Μ.Θ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με στελέχη της Ε.Α.Σ. Καβάλας, σημειώνοντας: ”Τις προηγούμενες ημέρες είχα συνάντηση και με τα στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας. Μια Ένωση με μεγάλη επιχειρηματική και εξωστρεφή δράση, με εξαγωγική κατεύθυνση, με συσκευαστήρια και πολλά άλλα, με την οποία συνεργάζονται εκατοντάδες αγρότες της περιοχής μας. Μιλήσαμε για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Ένα από τα βασικότερα ζητήματά μας είναι η άρδευση του Νέστου και γενικότερα η λειψυδρία που υπάρχει κι είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής. Ακούσαμε ενδιαφέρουσες απόψεις και θέσαμε κάποια πλαίσια συνεργασίας. Αυτό ισχύει και για άλλες επιχειρήσεις, δεν μένω στην Ε.Α.Σ. Αυτό θα το κάνω σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς αυτή είναι η εντολή που έχω από τον περιφερειάρχη, Χριστόδουλο Τοψίδη και την εφαρμόζω”.

Latest news

Related news