.
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Επιστολική ψήφος: Νέο βίντεο με λεπτομέρειες από το υπουργείο Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές – Εγγραφές μέχρι τις 29 Απριλίου

Επιστολική ψήφος

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου είναι ανοιχτή από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Με ένα νέο βίντεο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών εκ νέου την επιστολική ψήφο, καθώς η προθεσμία για τις αιτήσεις διαρκεί μέχρι τις 29 Απριλίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για την επιστολική ψήφο και απευθύνεται στους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού, αλλά και σε όσους ζουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Είσαι Έλληνας πολίτης που ζει στο εξωτερικό; Ο μόνος τρόπος για να ψηφίσεις από τον τόπο κατοικίας σου στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η επιστολική ψήφος.

Αλλά κι αν ζεις στην Ελλάδα, έχεις την επιλογή να ψηφίσεις μέσω επιστολικής ψήφου αν το επιθυμείς.

Γράψου στο epistoliki.ypes.gov.gr μέχρι τις 29 Απριλίου!

Τώρα έχεις και τη δύναμη και τον τρόπο!

Δείτε το βίντεο

Ανοιχτή η πλατφόρμα, συνεχίζονται οι αιτήσεις

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου είναι ανοιχτή από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας σηματοδοτεί την καθιέρωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της επιστολικής ψήφου ως μέσου διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς τον απανταχού ελληνισμό με την κατάργηση όλων των πρακτικών εμποδίων στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών, όπου κι αν βρίσκονται.

Η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εντός ή εκτός επικρατείας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου.

Οι εντός Ελλάδας εκλογείς εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου http://epistoliki.ypes.gov.gr και εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου αποκλειστικά μέσω taxisnet κάνοντας χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων.

Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να εγγραφούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

·Μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου).

·Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά.

·Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά.

Εναλλακτικά, οι εντός Ελλάδας εκλογείς μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ οι εκτός επικρατείας εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών).

Latest news

Related news