.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Επιτέλους βρέθηκε η λύση του συμψηφισμού 4% και 12% για τις επιχειρήσεις

Μετά από τις συνεχείς πιέσεις των Επιμελητήριων μας και σε συνέχεια της ουσιαστικής συνάντησης των Προέδρων του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, με την ειδική Γραμματέα Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και τις οχλήσεις μέσω επιστολών, έγινε εφικτό με πολύ αγώνα, πίεση και ουσιαστική παρέμβαση και για όφελος των επιχειρήσεων μας, η λύση του συμψηφισμού 4% και 12%.

Αναλυτικά σε ενημέρωση των Επιμελητηρίων μας αναφέρεται:

«ότι η νέα ΚΥΑ για τη ρύθμιση θεμάτων της παραμεθορίου κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 79 του ν. 4916/2022, υπεγράφη και έχουμε την δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Παράλληλα, τόσο οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (Δ.ΥΠ.Α, ΚΕΑΟ,e- ΕΦΚΑ) όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε. εργάζονται όλο αυτό το διάστημα ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και η προβλεπόμενη από την ανωτέρω ΚΥΑ ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι λειτουργική εντός του Ιουνίου με στόχο οι διαδικασίες έκπτωσης οφειλών για τους δικαιούχους (επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν αναγνωριστεί ανεξόφλητες απαιτήσεις) που θα υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις, να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2022.»

Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, και συγχαίρουμε την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, Απασχόλησης, Ανάπτυξης και Οικονομικών, που ένα τόσο χρόνιο και λιμνάζων θέμα, για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις μας ολοκληρώνεται επιτέλους με επιτυχία.

Δείχνουμε για άλλη μια φορά, ότι υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο και για όφελος της επιχειρηματικότητας, τις επιχειρήσεις μας, δίνοντας λύση σε πολύ δύσκολα προβλήματα που μας απασχολούν.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Latest news

Related news