.
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Καβάλας ζητάει ελέγχους στα λεωφορεία και στα σχολικά κτήρια

Τον άμεσο και εξονυχιστικό έλεγχο όλων των Μέσων Μεταφοράς των μαθητών που χρησιμοποιούν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι μαθητές, αλλά και τη διενέργεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας αυτοψία σε όλες τις σχολικές μονάδες για να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προδιαγραφές, ζητάει με ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Καβάλας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ως γονείς θα πρέπει να έχουν τις απαραίτητες εξασφαλίσεις για την ασφάλεια των παιδιών τους όταν αυτά μετακινούνται ή όταν πηγαίνουν εκδρομές. Τονίζουν επίσης ότι η ασφάλεια, υγεία και σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο.

Η AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη και οδύνη για την άδικη απώλεια τόσο πολλών και νέων ανθρώπων στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ασφάλεια στις μετακινήσεις των παιδιών και των μαθητών όλων των βαθμίδων σε όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς είναι αδιαπραγμάτευτη και θεμελιώδους σημασίας και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη πολιτεία. Όταν συναινούν οι γονείς στην υλοποίηση μιας σχολικής εκδρομής είτε αυτή είναι ολιγόωρη είτε πολυήμερη , θα πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα εχέγγυα και εξασφαλίσεις ότι τα παιδιά τους θα επιστρέψουν στο σπίτι τους σώα και αβλαβή.

Δια αυτό το λόγο αιτούμαστε επιτακτικά την υλοποίηση από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες άμεσων και εξονυχιστικών ελέγχων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικά και υπεραστικά (λεωφορεία, τρένα, πλοία κλπ) που χρησιμοποιούν τόσο οι απλοί πολίτες καθημερινά , όσο και η μαθητική κοινότητα για τις μετακινήσεις τους . Η Ένωση ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης, συντήρησης, επιθεώρησης και εκσυγχρονισμού όλων των μέσων μεταφοράς – δημόσιων και ιδιωτικών- της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας μας και να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι για το σκοπό αυτό

Και επειδή η πρόληψη έχει αποδειχθεί πλειστάκις ότι είναι σωτήρια, αίτημα μας επιπλέον είναι να διενεργηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας άμεση αυτοψία σε όλα τα σχολικά κτίρια και υποδομές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης , με σκοπό να ελεγχθούν αν πληρούν τις απαιτούμενες αντισεισμικές προδιαγραφές και να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ασφάλεια, υγεία και σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να διασφαλίζεται με κάθε μέσο ως απώτερος σκοπός,

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματισμένους συνανθρώπους μας και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας, την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων».

Latest news

Related news