.
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει και συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Μητρόπολης Φ.Ν.Θ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 8/2/2024) σύσκεψη και στην συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και αναπληρωτή περιφερειάρχη, κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου για το πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Αρχικά επρόκειτο να παραστεί στην σύσκεψη και στην συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, αλλά δεν κατέστη δυνατόν μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για να μεταβεί στο Μαξίμου, τόσο για την σύσκεψη των περιφερειαρχών της χώρας όσο και μια κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης όσο και εγώ ως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, θα στηρίξουμε και θα μετέχουμε στις εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων. Θα το κάνουμε για να μπορέσουμε και με τις δικές μας δυνάμεις να αναδείξουμε την προσφορά, που έχει η Μητρόπολη μας απέναντι στην ιστορία αλλά και στον πληθυσμό της περιοχής μας, αυτά τα 100 χρόνια, τόσο σε πνευματικό, όσο και σε υλικό επίπεδο, σε δύσκολες εποχές. Να συγχαρούμε το σεβασμιότατο κ. Στέφανο για την προσπάθεια που ξεκίνησε και να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι όλα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος υπογράμμισε ότι «Με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο η τοπική μας Εκκλησία σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς προετοιμάζει την διοργάνωση των καταλλήλων για την περίσταση επετειακών εκδηλώσεων» και παρουσίασε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που μέχρι τώρα έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.

Οι δήμαρχοι Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης, Χρυσούπολης κ. Σάββας Μιχαηλίδης, Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης και οι εκπρόσωποι των φορέων που μετέχουν στην τιμητική επιτροπή δήλωσαν την στήριξη τους στον εορτασμό και ότι και αυτοί με την σειρά τους θα προετοιμάσουν πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό, άλλωστε, συστήθηκαν και οι παρακάτω ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ :
Α. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος,
  2. κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφερειάρχης Ανατολ. Μακεδονίας- Θράκης και κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, χωρ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας,
  3. κ. Θεόδωρος Μουριάδης, Δήμαρχος Καβάλας,
  4. κ. Σάββας Μιχαηλίδης, Δήμαρχος Νέστου,
  5. κ. Ἐλευθέριος Κυριακίδης, Δήμαρχος Θάσου,
  6. κ. Σταμάτιος Ἀγγελόπουλος, Πρύτανης του ΔΙ.ΠΑ.Ε.,
  7. κ. Σταυρούλα Δαδάκη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας,
  8. κ. Μάρκος Δέμπας, Πρόεδρος τον Επιμελητηρίου Καβάλας.

Latest news

Related news