.
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Η πώληση της Εγνατίας Οδού ΑΕ δημιουργεί πρόβλημα στο θέμα της ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Άσπρης Άμμου, όσων περνάνε για επαγγελματικούς λόγους

Χωρίς επίλυση παραμένει το θέμα της δωρεάν διέλευσης των κατοίκων της Νέας Καρβάλης από τα νέα διόδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Καρβάλης κ. Νίκο Καρακεϊσογλου τα μηνύματα που έλαβε από του βουλευτές δεν ήταν αισιόδοξα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η τελευταία επικοινωνία που έκανα ήταν τη Δευτέρα με τους δύο από τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Καβάλας, τον κ. Πασχαλίδη και τον κ. Λαζαρίδη. Αυτό που μου είπαν είναι ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται από μέρους τους, τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα όσο φαινόντουσαν να είναι στην αρχή. Κολλάει στο υπουργείο Υποδομών που ο αρμόδιος υπουργός αρνείται να υπογράψει την ΚΥΑ επειδή επίκειται η πώληση της Εγνατίας ΑΕ σε ιδιωτική εταιρεία. Θα επικοινωνήσω και με το γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου να δούμε τι θα μου πουν.

Εμάς, τους κατοίκους της Νέας Καρβάλης, δεν φαίνεται να μας επηρεάζει τόσο πολύ σε πρώτη φάση, όσον αφορά την κίνησή μας προς την Καβάλα. Για όσους θέλουν να κινηθούν προς το Νοσοκομείο και προς τον Άγιο Σίλα, εκεί υπάρχει θέμα. Εκεί τα διόδια φαίνεται να είναι 0,30 λεπτά. Δεν μας επηρεάζει τόσο πολύ αλλά όπως και να ‘ναι, συνολικά επηρεάζει το Δήμο Καβάλας και όσους δουλεύουν από εκείνη την πλευρά του νομού.

Το κυκλοφοριακό στην Καρβάλη δεν έχει επηρεαστεί προς το παρόν. Αυτοί που περνάνε από μας, έρχονται ούτως ή άλλως διότι θέλουν να πάνε προς Ποντολίβαδο κλπ. Αλλά να μην μείνουμε σ’ αυτές τις πρώτες μέρες. Να δούμε την εξέλιξη μέσα στον πρώτο μήνα και βλέπουμε».

ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πρόσθεσε, για άλλα θέματα της περιοχής ότι «οι Ουκρανοί πρόσφυγες παραμένουν εδώ, είναι 5 γυναίκες εκ των οποίων 3 εργάζονται και ένα κορίτσι που πηγαίνει στο γυμνάσιο. Τα σούπερ μάρκετ βοηθάνε. Είμαστε σε καλή φάση. Περιμένουμε, όμως, να έρθουν κι άλλοι διότι λένε ότι τα πράγματα έχουν επιδεινωθεί στην Ουκρανία».

Latest news

Related news