.
Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Θάνος Πλεύρης για μάσκες: Την 1η Ιουνίου οι αποφάσεις

Μέχρι 31 Μαΐου οι μάσκες θα παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους. Το τι θα γίνει από την 1η Ιουνίου είναι άγνωστο. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η εξέλιξη της πανδημίας και των επιδημιολογικών δεικτών θα κρίνει αν οι μάσκες θα πέσουν… μέσα κι έξω ή θα παραμείνουν και μετά την 1η Ιουνίου, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα διατηρηθεί η χρήση μάσκας, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την απόφαση της να παραμείνουν εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μέχρι το τέλος του έτους.

Σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό στους κάτω των 60 ετών, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει τις σχετικές αποφάσεις και τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών Υγειονομικών Οργανισμών.

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, τόνισε ότι περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες όπως τον προσωπικό γιατρό που αποκτά δωρεάν ο κάθε πολίτης, τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία αλλά και την αξιολόγηση των δομών υγείας δημόσιων και ιδιωτικών, σε σχέση με τις λοιμώξεις και τις επιπλοκές.

Latest news

Related news