.
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Θερινές εκπτώσεις 2024: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ποια Κυριακή θα παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και τους άλλους εμπορικούς συλλόγους μεγάλων πόλεων της χώρας

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα κάνουν πρεμιέρα οι θερινές εκπτώσεις 2024. Κάθε χρόνο οι θερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, με τους καταναλωτές να επωφελούνται από σημαντικές προσφορές στα καταστήματα. Προσοχή, όμως: Οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αλυσίδες και μεμονωμένα καταστήματα στο λιανεμπόριο που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε συγκεκριμένα είδη. Οι θερινές εκπτώσεις 2024, μετά την πρεμιέρα τους τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών αλλά και τους άλλους εμπορικούς συλλόγους μεγάλων πόλεων της χώρας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.α).

Στις ανακοινώσεις θα γνωστοποιείται και ποια θα είναι η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα, μαζί με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας στα μαγαζιά. Συνήθως, τα καταστήματα είναι ανοιχτά τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, που φέτος πέφτει 14 Ιουλίου, με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των μαγαζιών να είναι 11:00 το πρωί με 18:00 το απόγευμα.

Θερινές εκπτώσεις 2024: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ακόλουθα:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

-Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

-Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

*Με πληροφορίες από powergame.gr

Latest news

Related news