.
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Καθελκύστηκε η φρεγάτα “Κίμων” στη Γαλλία – Η πρώτη ελληνική Belharra

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, γνωστές ως “Belharra”, του Πολεμικού Ναυτικού που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.

Φρεγάτα ΚίμωνTwitter/navalgroup
Στις εγκαταστάσεις της Naval στη Λοριάν της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η καθέλκυση της φρεγάτας “Κίμων” του Πολεμικού Ναυτικού.
Η τελετή έγινε παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνού, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και πλήθους αξιωματούχων.
Δείτε το βίντεο:

Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις φρεγάτες FDI HN, γνωστές ως “Belharra”, του Πολεμικού Ναυτικού που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό στόλο.
Η φρεγάτα “Κίμων” έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.
Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.
Στον λογαριασμό του Νίκου Δένδια αναρτήθηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες από την υποδοχή του από τον Γάλλο υπουργό Άμυνας στην αεροναυπηγική βάση της Naval.

Ο Βουλευτής Καβάλας ΝΔ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος ανέφερε:

Η καθέλκυση νέας Φρεγάτας για το Πολεμικό Ναυτικό – Hellenic Navy ήταν ένα όνειρο 25 ετών. Εργασθήκαμε εντατικά, με πρόγραμμα και συνέπεια, ώστε ο F601 ΚΙΜΩΝ να κάνει τον πρώτο δοκιμαστικό πλουν. Με τις νέες Belharra FDI HN η Ελλάδα θα είναι ακόμα ισχυρή για ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Latest news

Related news