.
Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Κανονικά η τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Καβάλας

Από την Ιερά Μητροπόλη ανακοινώνεται ότι, εν όψει της Εορτής των Θεοφανείων, έχει προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθεί εφέτος η επίσημη υπαίθρια τελετή του ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, όπως κατά παράδοση συμβαίνει στο Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας.

Το εορταστικό λατρευτικό πρόγραμμα της Εορτής, με επίκεντρο τον ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου και με την παρουσία των Αρχών και των Φορέων της Πόλεως, έχει ως ακολούθως:

ΠΕΜΤΠΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022- ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

πρωΐ, ώρα 7.00, ο Όρθος, η Θεία Λειτουργία και ο ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΑΜΟΣ στον ιερό ενοριακό Ναό ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ και ακολούθως,

ώρα 10.45 π.μ., Έξοδος εκ του ιερού Ναού και εκκίνηση της πομπής δια των οδών Ύδρας, Δοϊράνης μέχρι τὸ παραλιακό μέτωπο επί της οδού Ερυθρού Σταυρού (όπισθεν πρώην Εμπορικής Τραπέζης), και

ώρα 11 π.μ., Η ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ.

Για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων της τελετής ήδη έχει υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου, του Λιμεναρχείου και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καβάλας, τηρουμένων πάντοτε των επί της τελέσεως θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους θεσπισθέντων προληπτικών μέτρων υγιεινής για την αποφυγή μεταδόσεως του κορωνοϊού covid-19, όπως αυτά προσδιορίζονται για το χρονικό διάστημα έως και 17-1-2022 από την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 81588/29-12-2021 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄ 6290/2021).

Latest news

Related news