.
Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Καντάτα Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή- Τραγουδώντας την Άνοιξη της λευτεριάς 1821

Το ζεστό χειροκρότημα των θεατών που γέμισαν το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2024 την αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης απέσπασε η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Νομού Καβάλας και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου Καβάλας, καθώς απέδωσε κατά τρόπο θαυμάσιο την Καντάτα Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή!

Τη χορωδία της εν λόγω εκδήλωσης, η οποία είχε τον γενικό τίτλο “Τραγουδώντας την Άνοιξη της λευτεριάς 1821”, διηύθυνε η μαέστρος, Μαρία Σγουρίδου.

???? Ο καταξιωμένος μουσικός και δάσκαλος, Θόδωρος Κατάκαλος, έπαιξε πιάνο, ενώ τον ρόλο των αφηγητών επωμίστηκαν ο Ανδρέας Λαδάς και η Έμυ Καμπουρίδου.

Την Καντάτα Ελευθερίας παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Καντάτα Ελευθερίας, που θα παρουσιαστεί και σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 20:00, στον ίδιο χώρο (Μεγάλη Λέσχη), είναι το μοναδικό σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο, το όποιο αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821 και είναι γραμμένο σε μελοποιημένα ποιήματα από τον Χρήστο Λεοντή, καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη.

Latest news

Related news