.
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Κατέβηκαν στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης τα τρακτέρ του Έβρου

Πριν λίγη ώρα εκατοντάδες τρακτέρ των αγροτών του νοτίου κύριως Έβρου μπήκαν στην Αλεξανδρούπολη μετακινούμενα με όλα τα μέτρα ασφαλείας, διέσχισαν το κέντρο της πόλης φτάνοντας μέχρι την Χηλή

Εκεί έκαναν αναστροφή με κατεύθυνση προς Αλεξανδρουπολη και στάθμευσαν στην μια λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Δημοκρατίας.

Δεν έγινε αποκλεισμός του δρόμου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά .

“Σεβόμενοι τον διάλογο την ιδιωτική και δημόσια περιουσία και έχοντας ως νόμιμο δικαίωμα μας την διαμαρτυρία δεν θα μπούμε στον χώρο διεξαγωγής του διαλόγου και θα διαφυλάξουμε μόνοι μας την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της διαμαρτυρίας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης.

Να σημειώσουμε ότι στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου στο ξενοδοχείο Alexander στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα αιτήματά τους:

“Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του τόπου μας βρισκόμαστε ξανά στις επάλξεις του αγώνα, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα που στραγγαλίζουν το παρόν και το μέλλον μας. Ενάντια σε όλους όσοι ξεχνούν ότι με τη δουλειά μας κρατάμε όρθια την Ελλάδα της παραγωγικότητας και θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε προοπτική οικονομικής μας επιβίωσης. Ο ξεσηκωμός μας δεν είναι αναίτιος, όπως κάποιοι σπεύδουν να μας κατηγορήσουν. Διεκδικούμε:
1) Αποζημιώσεις και άμεση στήριξη πυροπλήκτων.
2) Πληρωμές ΚΑΠ 2023 άμεσα διορθωτική πληρωμή (κλοπή απο 20% εως και 100%).
3)Άμεση χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών,αποστραγγιστικών και αρδευτικών έργων, καθώς και όλων των υποδομών βελτίωσης του πρωτογενη τομεα .
4) ΝΕΑ ΚΑΠ (αλλαγή των παράλογων και μη εφικτών για εφαρμογή κανόνων , άρωση ,eco sem κτλ)
5)Κόστος παραγωγής(καύσιμα,ενέργεια,εφόδια)
6) Ενίσχυση περιοχής με αγροπεριβαλλοντικά μέτρα(δασώσεις ,βιολογικα κτλ)
Κυρίως, όμως, διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εξακολουθούμε να ζούμε και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας για την επιβίωση της παραγωγικής ραχοκοκαλιάς της Ελλάδας. Όλοι θα ‘μαστε μπροστάρηδες στην πάλη για να μη σβήσει η αγροτιά και να μπορεί ο τόπος μας να συνεχίσει να υπάρχει με αυτάρκεια και αξιοπρέπεια!”

Latest news

Related news