.
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Μάκης Παπαδόπουλος: Η πολιτιστική πολιτική του Δήμου Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ έχουν ανάγκη να περάσουν σε μία νέα εποχή!

Πριν από λίγες μέρες, είχα την τιμή και την ιδιαίτερη χαρά να συναντήσω τον Θοδωρή Αμπαζή, έναν σημαντικό καλλιτέχνη της σύγχρονης γενιάς δημιουργών του θεάτρου, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Καβάλα στο πλαίσιο δράσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα παιδιά.

Τον Θοδωρή Αμπαζή είχαμε την τύχη να τον έχουμε στο “τιμόνι” του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ως Καλλιτεχνικό Διευθυντή την περίοδο 2010-2012, όπου επέδειξε αξιοσημείωτη καλλιτεχνική και δημιουργική δραστηριότητα και κυριολεκτικά “αγκαλιάστηκε” από τους συμπολίτες μας που ασχολούνται με το θέατρο, αλλά και τη μουσική. Μετά από την Καβάλα, ανέλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο.

Με τον Θοδωρή Αμπαζή συζητήσαμε και τους δύο προγραμματικούς στόχους που είχαμε βάλει ως παράταξη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές:

  • την ανάδειξη της Καβάλας και των Φιλίππων ως Hub Πολιτισμού που θα συνδυάζει τη σύγχρονη και την παραδοσιακή πολιτιστική δημιουργία, μαζί με την προβολή της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Μνημείου ΟΥΝΕΣΚΟ των Φιλίππων.
  • την καινοτόμα πρόταση για το “Ψηφιακό ΔΗΠΕΘΕ”, που είχαμε ήδη επεξεργαστεί την περίοδο της πανδημίας, με στόχο να περάσει η δραστηριότητα του ΔΗΠΕΘΕ στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Φίλε Θοδωρή, είναι πάντα χαρά μας να σε υποδεχόμαστε στην Καβάλα!

Latest news

Related news