.
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Μάκης Παπαδόπουλος: Πετύχαμε να μπουν στις μειώσεις τελών πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ΑμεΑ με αναπηρία 50% και άνω,και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια!

Μετά από πρόταση – παρέμβαση της παράταξής μας, και φυσικά τις αντιδράσεις φορέων της τοπικής μας κοινωνίας, η Δημοτική Αρχή υποχώρησε και αποδέχτηκε να συμπεριληφθούν πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με αναπηρία 50% και άνω, στο μέτρο της μείωσης των δημοτικών τελών 2024 για τις ευπαθείς ομάδες, τις οποίες είχε αρχικά αποκλείσει. Και μάλιστα πετύχαμε να μην υπάρχει κανένα εισοδηματικό κριτήριο!

Ωστόσο, δεν είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι, γιατί η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας έκανε μειώσεις στις… αυξήσεις από 60% μέχρι 150% που επέβαλε πριν λίγες μέρες στα δημοτικά τέλη σε όλους τους δημότες!

Είναι χαρακτηριστικό, όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα, ότι σε σύγκριση με τα τέλη του 2023 τα άτομα με αναπηρία 50% και πάνω δε θα δουν μειώσεις 30%, αλλά αυξήσεις 11%! Όπως και οι τρίτεκνες οικογένειες, δε θα δουν μειώσεις 40% αλλά μόλις… 4%!

Καλούμε ωστόσο τη Δημοτική Αρχή να μην βάλει “κόφτη” σε κανέναν δικαιούχο και να δεχτεί όλες τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από ΑμεΑ, πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, απόρους και μακροχρόνια ανέργους.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός ΣύμβουλοςΚαβάλας
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Latest news

Related news