Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου)

“Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί αφορμή βαθύτατου αναστοχασμού, αναφορικά με τις υποχρεώσεις μιας ευνομούμενης πολιτείας απέναντι στις ηλικιακές ομάδες που αντιπροσωπεύουν το μέλλον μας.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, συνιστά αδήριτη ανάγκη η παροχή ίσων εκπαιδευτικών ευκαιριών και η διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, αστερίσκους και αποκλεισμούς.

Δυστυχώς, η εικόνα που έχουμε σχηματίσει για την κατάσταση η οποία επικρατεί σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι καθόλου ικανοποιητική.

Τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Unicef σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που είναι εκτεθειμένα σε κάθε είδους κίνδυνο, όπως η συναισθηματική και σεξουαλική βία, η ακραία φτώχεια και οι πολεμικές συρράξεις, καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και την έλλειψη σοβαρού πλαισίου προστασίας της ψυχικής υγείας και της σωματικής τους ακεραιότητας.

Ο Δήμος Καβάλας τόσο μέσα από τη λειτουργία των κοινωνικών του δομών, όσο και σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες της πόλης, προσπαθεί αφενός μεν να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, με την πραγματοποίηση ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Η απόσταση που μας χωρίζει από το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι μεγάλη. Με συστηματική προσπάθεια και στενή παρακολούθηση του φαινομένου, μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της τρέχουσας περιόδου.

Η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά του κόσμου, είναι στο χέρι μας”.

Latest news

Related news