Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12)

“Αν και ο κορωνοϊός αποτελεί τον κύριο λόγο αύξησης της υγειονομικής άμυνας στην παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα, υπάρχουν κι άλλες ασθένειες, που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια και ήδη έχουν οδηγήσει στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιας ασθένειας που εμφανίστηκε πριν από 40 χρόνια και συνεχίζει να μολύνει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο και να σκοτώνει περίπου 700.000.

Παρά τις μεγάλες και επιτυχείς προσπάθειες των επιστημόνων, παραμένει αναγκαία η ανακάλυψη εμβολίων και φαρμάκων που θα εξαφανίσουν τέτοιες ασθένειες.

Άκρως αναγκαία είναι και η κατανόηση από τις πολιτικές ηγεσίες και τους οικονομικούς παράγοντες ότι τα επιτεύγματα της Επιστήμης σε θέματα Υγείας πρέπει να προωθούνται σε όλους όσους τα χρειάζονται, κυρίως σ’ αυτούς που ζουν σε υπανάπτυκτες χώρες και σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας.

Διότι, κανείς δεν είναι ασφαλής, αν όλοι μας δεν είμαστε ασφαλείς. Κι η πανδημία του κορωνοϊού το αποδεικνύει έμπρακτα και καθημερινά.

Latest news

Related news