.
Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: Επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των πολιτώνοι κ. Τοψίδης – Μαρκόπουλος

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, απαντώντας στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρ. Τοψίδη για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις περσινές πυρκαγιές, έκανε την εξής δήλωση:

«Περισσεύει από θρασύτητα η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρ. Τοψίδη για το ζήτημα των αποζημιώσεων των πληγέντων πολιτών των Κοινοτήτων Διαλεχτού, Αβραμυλιάς, Ξεριά και Μυρτoφύτου από τις περσινές πυρκαγιές.

Η επιμονή στο ίδιο λάθος καταδεικνύει πόσο άσχετοι και επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των πολιτών είναι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας, κ. Θ. Μαρκόπουλος.

Αποποιούμενος των τεράστιων ευθυνών της Περιφέρειας, ο κ. Τοψίδης εξακολουθεί να επιρρίπτει την ευθύνη στους πολίτες, επειδή δεν έχουν λάβει τις προκαταβολές από τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν, κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση.

Με κατηγορεί επειδή έκανα απλώς αυτό που είχα χρέος απέναντι στην τοπική κοινωνία, να δημοσιοποιήσω όσα αποκάλυψε στη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Χρ. Τριαντόπουλος απαντώντας στην σχετική Επίκαιρη Ερώτησή μου.

Έχει το πολιτικό θράσος να λέει ότι “εάν ακόμη και ένας από τους δικαιούχους αιτούνταν ή αιτηθεί προκαταβολή, η υπηρεσία θα συντάξει καταλόγους για προκαταβολή προς όλους τους δικαιούχους”!

Είναι φανερό ότι οι κ. Τοψίδης και Μαρκόπουλος αγνοούν ακόμη και τα βασικά που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο “οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επέλεξαν την οδό της τελικής επιχορήγησης της κρατικής αρωγής προς τους δικαιούχους”.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας και όχι οι πολίτες, κύριοι Τοψίδη και Μαρκόπουλε!

Όσο για τις απόψεις των δικαιούχων των αποζημιώσεων, προκαλώ τον κ. Περιφερειάρχη να επισκεφθούμε μαζί τα συγκεκριμένα χωριά για να διαπιστώσει από κοντά – και όχι από το γραφείο του – αν έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα ή όχι.

Οι συζητήσεις μου με αυτούς, άλλωστε, ήταν αυτές που με ώθησαν να κάνω αυτό που όφειλα, να αναζητήσω λύση στο πρόβλημά τους.

Λύση, που ήταν ευθύνη του κ. Τοψίδη και του κ. Μαρκόπουλου να έχουν βρει, αλλά ακόμα και τώρα που τη γνωρίζουν, συνεχίζουν να … κωφεύουν και να επιτίθενται στους πολίτες.

Κατά τα άλλα, τους φταίνε μέχρι και τα Μ.Μ.Ε.

Ντροπή!»

Latest news

Related news