.
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μεγάλο ποντιακό γλέντι στην πλατεία του Αμυγδαλεώνα

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων του Αμυγδαλεώνα και της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2023 το μεγάλο ποντιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού!

Ο γνωστός πόντιος καλλιτέχνης, Στάθης Νικολαΐδης και οι συνεργάτες του (Δημήτρης Ξενιτόπουλος, Κώστας Ζώης), μετά την παρουσίαση του λαϊκού προγράμματος, φρόντισαν να πυροδοτήσουν το κέφι, βάζοντας στον χορό μικρούς και μεγάλους!
Ο Δήμαρχος Καβάλας, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους παρευρισκόμενους, συνεχάρη τόσο τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, όσο και όλους τους διοργανωτές της εκδήλωσης, για το γεγονός ότι συνδύασαν τη διασκέδαση με τα παραδοσιακά ακούσματα και τη μοναδική κουζίνα του Πόντου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Αντωνιάδης, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Η σημερινή εκδήλωση ξεκίνησε με τους παραδοσιακούς σκοπούς που χόρεψε το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεώνα.

Latest news

Related news