.
Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Μουσική συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ στο Λιμένα Θάσου

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των 100 ετων από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου, μουσικη συναυλία με υμνους της Μεγάλης Εβδομάδας από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολεως μας, την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 7μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου ΛΙΜΕΝΟΣ.
Ο Βυζαντινός χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από τον Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Παρασχιάκο Σγουράδη με τις ευλογίες και τη στήριξη του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχη μας κ.κ. Στεφάνου .
Αποτελείται από αξιόλογους ιεροψάλτες της πόλεως της Καβάλας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και από σπουδαστές της σχολής Βυζαντινής μουσικής της ιεράς Μητροπόλεως μας και εχει ως σκοπό τη σπουδή και τη προβολή της Βυζαντινής μουσικής όπως διασώζεται μέχρι σήμερα. Προσκαλεισθε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 7 η μουσική εκδήλωση με ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου θα πραγματοποιηθεί εντός του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιμένος και όχι στον προαύλιο χώρο, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων και πτώσης της θερμοκρασίας.

Latest news

Related news