.
Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ν.Παναγιωτοπουλος: Από την επόμενη Παρασκευή η έναρξη των προκαταβολών στους πληγέντες δικαιούχους αποζημιώσεων απο την χαλαζόπτωση

Από την επόμενη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου αναμένεται η έναρξη των καταθέσεων των ποσών των προκαταβολών στους πληγέντες δικαιούχους αποζημιώσεων των καταστροφών που προκλήθηκαν σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις αρχές καλοκαιριού. Όπως είχε γίνει γνωστό με προηγούμενο Δελτίο Τύπου ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων η σχετική τροπολογία με την οποία ο ΕΛΓΑ απέκτησε, πλέον, την δυνατότητα να καταβάλλει προκαταβολές από τις αποζημιώσεις εκείνων των καταστροφών.

Αξίζει να σημειωθεί πως oι τρεις δύσκολες καλλιεργητικές χρονιές, οι οποίες προηγήθηκαν όσον αφορά την αμπελουργία του Ν. Καβάλας έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους αμπελουργούς του Ν. Καβάλας.

Υπενθυμίζεται πως η προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραγωγών είναι συνεχής. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, επίκειται και η καταβολή της ενίσχυσης deminimis στα σταφύλια.

Latest news

Related news