.
Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Ξάνθη: Κατέστρεψαν τους καυστήρες και έκλεψαν το πετρέλαιο του ειδικού σχολείου και του γυμνασίου Γενισέας

Ασυνείδητοι προκάλεσαν ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ σε δύο σχολεία της Ξάνθης, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) και στο Γυμνάσιο της Γενισέας, καθώς κατέστρεψαν τους καυστήρες και έκλεψαν όλο το πετρέλαιο από τις δεξαμενές.

Τα δύο σχολεία της Ξάνθης συστεγάζονται και η κλοπή του πετρελαίου έγινε αντιληπτή την Κυριακή (8.1.2023), λίγο πριν ξεκινήσουν ξανά τα μαθήματα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ειδικότερα, οι διευθυντές βρήκαν παραβιασμένους τους χώρους και ανακάλυψαν ότι έχουν κλέψει περίπου 2.000 λίτρα πετρέλαιο!

Παράλληλα, από το ΕΕΕΕΚ οι δράστες έκλεψαν και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το μάθημα της γεωπονίας από τους εκπαιδευόμενους. Ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης, Κλεομένης Ψωμακέλης, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως αυτή ήταν η πέμπτη φορά που πέφτουν θύματα κλοπής, παρά το γεγονός ότι είχαν φροντίσει ο δήμος Αβδήρων και τα σχολεία να τοποθετήσουν συναγερμό.

Πέμπτη φορά που κλέβουν το ειδικό σχολείο

«Την περασμένη Κυριακή βρεθήκαμε στο σχολείο για να ανάψουμε τη θέρμανση, λίγες ώρες πριν από την επανέναρξη των μαθημάτων. Είδαμε τους χώρους παραβιασμένους και κατεστραμμένους. Οι δράστες έκοψαν ακόμη και σωλήνες για να πάρουν το πετρέλαιο, ενώ μας έκλεψαν και ένα φρεζάκι», είπε ο κ. Ψωμακέλης.

Συμπλήρωσε, δε, πως τον περασμένο Μάιο του 2022 ήταν το τελευταίο περιστατικό κλοπής, όταν και οι δράστες έκλεψαν από το σχολείο όλα τα εργαλεία και υπολογιστές. Σε συνάντηση που είχαν το πρωί οι διευθυντές με τον δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη αποφασίστηκε να τοποθετηθούν κάμερες περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος.

Η δημοτική αρχή, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, φρόντισε να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στο Γυμνάσιο και τα μαθήματα έγιναν κανονικά τη Δευτέρα, ενώ η θέρμανση δεν λειτούργησε την ίδια μέρα στο ΕΕΕΕΚ, με αποτέλεσμα μόλις 10 γονείς να αποφασίσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Σήμερα, τα μαθήματα έγιναν κανονικά καθώς αποκαταστάθηκαν οι καταστροφές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Latest news

Related news