Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Νέες φωτογραφίες με το ρωσικό καταδρομικό «Moskva» λίγο πριν από τη βύθισή του

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter απεικονίζουν το ρωσικό καταδρομικό πυραυλοφόρο, «Moskva» λίγο πριν από τη βύθισή του στα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται.

Όπως φαίνεται το σκάφος μετά τη φωτιά που φέρεται να εκδηλώθηκε στο κατάστρωμά του είναι φλεγόμενο και έχει πάρει κλίση.

Η ρωσική ναυαρχίδα, Moskva εγκαταλείφθηκε από μεγάλο μέρος του πληρώματος της, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο ο κυβερνήτης και κάποιοι από τους ναύτες έχασαν τη ζωή τους.

Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ένα οι εν λόγω φωτογραφίες αποδίδουν την πραγματικότητα σχετικά με το «Moskva» ή γίνεται προπαγάνδα.

Οι ουκρανικές ένοπλές δυνάμεις αλλά και Αμερικανοί παρατηρητές αναφέρουν ότι δύο ρουκέτες που το έπληξαν προκάλεσαν την πυρκαγιά και τις ζημιές που οδήγησαν τελικά και στην βύθιση του πολεμικού.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι οι εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών οδήγησαν στην απώλεια του σκάφους και όχι οι ουκρανικές ρουκέτες, χωρίς ωστόσο να δίνουν και πειστική εξήγηση για τα αίτια της απώλειας αφού δεν αναγνωρίζουν εχθρική παρέμβαση.

Latest news

Related news