.
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε στο γραφείο του την Πρέσβη της Γαλλίας, κα Laurence Auer

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Γαλλίας, κα Laurence Auer.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στο μεταναστευτικό αλλά και γενικότερα.

Αντάλλαξαν απόψεις επί των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων τόσο για τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, όσο και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε από την πλευρά του τη Γαλλίδα Πρέσβη για την διαρκή υποστηρικτική στάση της Γαλλίας στις μεταναστευτικές κρίσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα στο παρελθόν, τόσο με την αποστολή προσωπικού και υλικών όσο και με μετεγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών.

Και οι δύο πλευρές προσβλέπουν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών ενώ η κα. Auer προσκάλεσε τον Υπουργό στον εορτασμό της ημέρας της Βαστίλης, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό.

Latest news

Related news