.
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Παναγιώτης Αρσονιάδης: Δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε εκλογές στο Επιμελητήριο στην ώρα τους

Εκλογές αναμένονται στο Επιμελητήριο Καβάλας στα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα ε τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Παναγιώτη Αρσονιάδη αναρωτιούνται αν θα γίνουν οι εκλογές καθώς είναι καθεστώς η αναβολή των εκλογών.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πάμε για εκλογές αν και είναι ένα ερώτημα αν θα έχουμε τελικά εκλογές. Ίσως και να γίνει ανέκδοτο μια και κάθε φορά που πλησιάζουν οι διαδικασίες το αρμόδιο υπουργείο βρίσκει μια αιτία και τις αναβάλει.

Πέρσι ήταν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είπε ότι επειδή αρκετοί κάνουν εκλογικό αγώνα πρέπει να αναβάλλει αυτές των Επιμελητηρίων. Και να σκεφθεί κανείς ότι υπήρχε μια διαφορά ανάμεσα στις δύο εκλογικές διαδικασίες περί των 3 μηνών.

Από την άλλη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης όρισε την εκλογική επιτροπή για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας που πρέπει να γίνουν έως την 15 Δεκεμβρίου 2024. Επίσης το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε εσωκομματικές εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Με βάση την περσινή εμπειρία επί του θέματος, αυτό που περιμένουμε πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου για τη νέα (4η) αναβολή στις εκλογές των Επιμελητηρίων. Υπενθυμίζω για όσους το ξέχασαν, ότι η 4ετής διάρκεια της θητείας των εκλεγμένων διοικήσεων των Επιμελητηρίων έληξε τον Δεκέμβριο του έτους 2021. Από τότε και κάθε χρόνο, βγαίνει από το αρμόδιο Υπουργείο σχετική τροπολογία για την παράταση της θητείας τους. Πέρα από την πλάκα και την επισήμανση, αν οι εκλογές των Επιμελητηρίων αναβληθούν ξανά, τότε το “Ελλάς το μεγαλείο σου” πρέπει να αναγράφεται σε κάθε μας αναφορά…».

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ

Ο ίδιος εκτιμά ότι η κατάσταση είναι τραγελαφική. “Δεν είναι δυνατό εκλεγμένη διοίκηση να έχει διάρκεια 4 ετών, αυτή η θητεία να έχει λήξει το 2021 και αυτή η διοίκηση να παραμένει νόμιμα αλλά με σχετικές τροπολογίες που βγάζει το αρμόδιο υπουργείο. Αυτά είναι τραγελαφικά. Καταστάσεις πρωτόγνωρες και μόνο για τα ελληνικά δεδομένα….

Παρόλα αυτά η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ανακοίνωσε επίσημα την εκλογική επιτροπή που θα φέρει εις πέρας το έργο αυτό, και αναμένουμε αν το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης θα αναγγείλουν εκλογές ή θα πάμε σε νέα παράταση. Κανείς δεν ξέρει ενώ στα πηγαδάκια των Αθηνών μιλούν για μια μικρή παράταση εκ νέου και μιλούν για εκλογές στις αρχές του 2025. Μιλάμε για ανέκδοτο».

Latest news

Related news