.
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Παραλία με άρωμα Αιγαίου – Δείτε το βίντεο από τη Νέα Ηρακλείτσα

Η παραλία στην Καβάλα θα υποδεχτεί όπως όλα δείχνουν και το φετινό καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό…

Η Νέα Ηρακλείτσα στην Καβάλα φημίζεται για το γραφικό λιμανάκι της και για την παραλία της, με τις πολλές ταβέρνες. Η παραλία της που αποκαλείται αλάνα διαθέτει beach bar και γήπεδα βόλεϊ. Βραβεύτηκε για πρώτη φορά με γαλάζια σημαία το 2007 και θεωρείται μία από τις καλύτερες του νομού Καβάλας.

Υπάρχουν επίσης οργανωμένοι χώροι στάθμευσης, ιστιοπλοϊκός όμιλος και γήπεδα 5×5. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα είναι η εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης, όπου βρίσκεται η θαυματουργή Εικόνα της Μεγαλόχαρης, την οποία σύμφωνα με την παράδοση έχει φιλοτεχνήσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Φυλάσσεται, επίσης, η Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος. Ο Ναός γιορτάζει τα εννιάμερα της Θεοτόκου, οπότε και γίνεται στο χωριό εμποροπανήγυρη. Στη θέση «Αετοπλαγιά» βρίσκεται το σπήλαιο των Νυμφών, με ευρήματα προϊστορικών και ιστορικών χρόνων.

Στη θέση Σιτζάκ Ντερέ, στο όρος Σύμβολο, βρίσκονται δύο πύργοι της κλασικής – ελληνιστικής περιόδου. Δείτε τις εικόνες που ανέβασε στο youtube η ομάδα Wind-Up…

https://youtube.com/watch?v=BIjx67ruxK8%3Ffeature%3Doembed

Απέναντι από τη Νέα Ηρακλείτσα βρίσκονται τα νησάκια Φιδονήσι, το οποίο είναι ιδιόκτητο, και Αρεθούσα, βραχονησίδες οι οποίες παλιότερα ήταν ένα νησί.

Latest news

Related news