.
Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Πράσινο φως στη σύμβαση υποπαραχώρησης του Φίλιππος Β’

Στην ανακοίνωση του ο ΟΛΚ κάνει λόγο για την ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα βήματα για την αξιοποίηση του Εμπορικού Λιμανιού, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Καβάλας και της ΑΜΘ

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την αξιοποίηση του Εμπορικού Λιμανιού, ουσιώδης προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης της Καβάλας και ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώνεται αισίως, όπως είχε προγραμματιστεί».

Η ανακοίνωση συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «υπό το πρίσμα αυτό, η προσδοκώμενη εκτίναξη των λιμενικών δραστηριοτήτων σε βάθος χρόνου στην εγκατάσταση αυτή, εκτιμούμε πως θα οδηγήσει αναπόδραστα στην πληρέστερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του Λιμένος, στη διεύρυνση του διεθνούς ρόλου της πόλης, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στη διάχυση πολλαπλασιαστικών οφελών ποικιλότροπα στην οικονομία της περιοχής.

Φιλοδοξούμε και ελπίζουμε η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το εγχείρημα ολοκλήρωσης της υποπαραχώρησης της λιμενικής εγκατάστασης «Φίλιππος Β’» και να το ενσωματώσει λειτουργικά στον πυρήνα των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιφέρειας. Εξάλλου, είναι προφανές ότι η εν λόγω στόχευση υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα, στο μέτρο που ο εμπορικός λιμένας της Καβάλας δύναται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στο πλαίσιο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων αναγκών της Βαλκανικής αγοράς.

Ας σημειωθεί ότι για την απρόσκοπτη υλοποίηση της σύνθετης διαδικασίας αξιοποίησης, καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες από το προσωπικό και την διοίκηση της ΟΛΚ ΑΕ, υπό τις οδηγίες του ΤΑΙΠΕΔ, αποκλειστικού Μετόχου της εταιρείας μας.

Αδιαμφισβήτητα, από την πλευρά μας, ως διοίκηση της ΟΛΚ ΑΕ, δεσμευόμαστε να σταθούμε αρωγοί στην εξέλιξη της μείζονος αυτής επενδυτικής προσπάθειας, αλλά και συνεπείς θεματοφύλακες του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου».

Latest news

Related news