.
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

«Σάρωσε» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Καβάλα – Έσπασε κάθε ρεκόρ σε σταυρούς

Κάποιοι εκτιμούν ότι χάρη στην προεκλογική στρατηγική του υπουργού Εθνικής Άμυνας η Νέα Δημοκρατία κατέκτησε το 43,65% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ
Μεγάλος νικητής των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι σίγουρα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας έσπασε κάθε ρεκόρ σε σταυρούς.

Μάλιστα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και την εκλογική επίδοση του Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος το 2019 ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε συγκεντρώσει 25.180 σταυρούς. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις εκλογές της 21ης Μαΐου συγκέντρωσε 25.340 σταυρούς, δηλαδή το 75% από τις 34.290 ψήφους της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας.

Κάποιοι μάλιστα που προχωρούν σε ποιοτικές αναλύσεις των αποτελεσμάτων, εκτιμούν ότι χάρη στην προεκλογική στρατηγική του υπουργού Εθνικής Άμυνας η Νέα Δημοκρατία κατέκτησε το 43,65% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,3% του ΠΑΣΟΚ. Το ποσοστό 75% είναι άλλωστε το μεγαλύτερο που κατακτά υποψήφιος, εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις τρεις εκλογικές περιφέρειες που κατέβηκε, αλλά και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία.

Ένα επίσης ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο είναι το σύνολο των σταυρών που συγκέντρωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συγκριτικά με το 2019. Αν και τότε ήταν πάλι πρώτος στην εκλογική περιφέρεια της Καβάλας, είχε πάρει 13,5 χιλιάδες σταυρούς, ενώ στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατάφερε να διπλασιάσει τη δύναμή του.

Latest news

Related news