.
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας στον Δήμο Παγγαίου για τα πλημμυρικά φαινόμενα όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου Γιώργος Καλλινικίδης

Ο βαθμός ετοιμότητας των αρμόδιων φορέων του Δήμου Παγγαίου, ενόψει της χειμερινής περιόδου, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.
”Εξετάσαμε την ετοιμότητά μας για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων στη διάρκεια του χειμώνα, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προέδρων των τοπικών συμβουλίων”, τόνισε σε δηλώσεις του ο γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης.
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΡΕΜΑΤΩΝ
”Συζητήσαμε για την ετοιμότητα που έχουμε, αλλά και για το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ μας. Η αναφορά που έγινε έχει να κάνει κυρίως με το επίπεδο συνεργασίας που όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει στον Δήμο μας. Μιλάμε για ένα πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με όλους τους φορείς κι αυτό έχει φανεί και στις φωτιές του καλοκαιριού, όπου υπήρχε μια άμεση αντιμετώπιση και μία καλή συνεργασία, γιατί στο πεδίο δοκιμαζόμαστε πραγματικά. Μιλήσαμε επίσης για τους εθελοντές, καθώς όντως έχουμε ένα πάρα πολύ καλό δίκτυο εθελοντών στον Δήμο μας και είδαμε σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα. Ο Δήμος Παγγαίου έχει αλάτι και θα προμηθευτεί κι άλλο. Είδαμε λίγο το θέμα των ρεμάτων, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας, ο Δήμος όμως σε αυτό το επίπεδο δεν μένει αδρανής και σε πάρα πολλά σημεία καθαρίζει τα ρέματα, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχει πρόληψη, ειδικά εκεί όπου υπάρχει επικινδυνότητα, ώστε να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα, όσο είναι δυνατόν βέβαια να τα αποφύγουμε”, σημείωσε σχετικά ο κ. Καλλινικίδης.
ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
”Γενικά θα έλεγα ότι ήταν ένα καλό συντονιστικό, για να διαπιστώσουμε που βρισκόμαστε και την ετοιμότητά μας. Θεωρώ ότι είμαστε σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Θα μπούμε μπροστά εμείς για ακόμη μία φορά, όπως να δούμε το θέμα της παραλίας Οφρυνίου εκεί όπου δεν υπάρχουν τα ρέματα για να φύγει ο μεγάλος όγκος νερού προς τη θάλασσα. Αυτό είναι μεγάλο έργο και συζητήθηκε στο πλαίσιο του συντονιστικού και είπαμε να ξεκινήσουμε μία συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε εκεί οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντική περιοχή για εμάς η παραλία Οφρυνίου. Θα πρέπει να μπούμε μπροστά και να ζητήσουμε και από την Πολιτεία να βοηθήσει. γιατί ο Δήμος Παγγαίου επειδή είναι τεράστιο έργο δεν μπορεί να το κάνει μόνος του. Έχουμε στείλει και παλιότερα και στην Περιφέρεια ένα πινάκιο με το πόσο κοστίζει μία τέτοια μελέτη, που είναι περίπου 500.000 ευρώ. Θα ξεκινήσουμε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να δρομολογηθεί οπωσδήποτε αυτό το θέμα”, επισήμανε στη συνέχεια ο γραμματέας του Δήμου Παγγαίου.
Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΔΑΜΑΖΕΤΕ
”Μέχρι τώρα τα επικίνδυνα σημεία στον Δήμο μας έχουν ελεγχθεί από μας, από τους αντιδημάρχους, από τους προέδρους των κοινοτήτων, έχουν γίνει παρεμβάσεις. Θυμόμαστε όλοι την Ελευθερούπολη και την μεγάλη πλημμύρα που είχαμε το 2007. Η Ελευθερούπολη βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό βαθμό, ο πλακοσκεπής αγωγός είναι καθαρός και τα ρέματα, όπως κατεβαίνουν από τα βουνά, είναι και αυτά καθαρά. Ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα τον φετινό χειμώνα. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η φύση δεν δαμάζετε, αλλά εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να προλάβουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει”, τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Καλλινικίδης.

Latest news

Related news