.
Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Σκρέκας για ηλεκτρικό ρεύμα: Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις- Έρχονται οι ανακοινώσεις

Για το σχέδιο μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, που προετοιμάζει η κυβέρνηση σε καθημερινές συσκέψεις τοποθετήθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας υπογραμμίζοντας ότι «οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό όταν θα είναι όλα έτοιμα».

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος με στόχο ο τελικός λογαριασμός για τα νοικοκυριά να πέσει σε επίπεδα 2020.

Latest news

Related news