Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Στην περσινή τιμή τα αμνοερίφια για το Πάσχα στην Καβάλα

Μετά από διαπραγμάτευση κρεοπωλών και κτηνοτρόφων τα αμνοερίφια θα πωλούνται στην Καβάλα στα 13 ευρώ το κιλό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κρεοπωλών κ. Κώστα Κεχαγιά οι τιμές αυτές είναι ανάλογες με τις περυσινές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν διαπραγμάτευση μιας βδομάδας με διαφωνίες και διαξιφισμούς. Πιστεύουμε να καταλήξαμε κάπου, για τον κόσμο πιο πολύ, να έχει την περσινή τιμή το κατσίκι, διότι με 15 ευρώ είναι πολύ δύσκολο να αγοράσει το κοινό μας. Καταλήξαμε να πληρώσει ο κόσμος στο τσιγκέλι στα 13 ευρώ το κατσίκι όπως πέρυσι. Ζητούσαν πάρα πολλά πράγματα οι παραγωγοί. Δυστυχώς, με την έννοια των οικονομικών δυσκολιών, έχουν δίκιο και αυτοί αφού οι ζωοτροφές και τα πετρέλαια έχουν ανέβει πάρα πολύ. Αλλά κι εμείς δεν μπορούμε να πουλήσουμε τόσο ακριβά στον κόσμο διότι παραπονιούνται από την πρώτη μέρα που θα πάει 15 και 16 ευρώ το κιλό. Για 10 χρόνια η τιμή κυμαινόταν από 9 έως 10 ευρώ, πέρυσι λόγω της Ιταλίας και την έλλειψης των αμνοεριφίων πήγε η τιμή στα 13 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά έμεινε έτσι και φέτος».

ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «οι υπόλοιπες τιμές είναι όπως τον τελευταίο μήνα. Το μοσχαράκι που είχε ανέβει 1 ευρώ τις γιορτές των Χριστουγέννων, παρέμεινε εκεί. Το χοιρινό που πήρε 1 ευρώ πάνω μέσα στην περίοδο της νηστείας φαίνεται ότι δεν θα ανέβει άλλο και θα είναι στα 6-6,5 ευρώ το κιλό χωρίς κόκαλο. Σε ό,τι αφορά την επάρκεια, ο κόσμος θα πάει πιο συντηρητικά, οπότε θα βρει κρέας γιατί θα πάρει λιγότερο. Αυτό βλέπω να γίνεται. Ο κόσμος θα αγοράσει λιγότερο και πιστεύω ότι όλοι θα είμαστε καλυμμένοι. Προτείνω στο καταναλωτικό κοινό να κάνει έγκαιρα τις παραγγελίες του γιατί πολλοί συνάδελφοι θα έχουν ξεπουλήσει μέχρι Μεγάλη Τετάρτη- Μεγάλη Πέμπτη».

Latest news

Related news