Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση των ιατρικών εργαστηρίων και στην Καβάλα

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια. Το Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Άννα Τζαναβάρη έκανε λόγο για απώλεια εσόδων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «όλοι οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν κλείσει τα ιατρεία της από την Παρασκευή έως την Τρίτη (σ.σ. σήμερα), διαμαρτυρόμενοι για την συνεχή και καταχρηστική επιβολή μέτρων που πλήττουν τη βιωσιμότητά τους. Η αυτόματη επιστροφή σε υπέρβαση προϋπολογισμού (clowback ) είναι αυτό που δημεύει το 70% των εσόδων μας. Υπάρχει μια ασυδοσία στη συνταγογράφηση των εξετάσεων, δεν χρησιμοποιούνται τα διαγνωστικά πρωτόκολλα και με αυτόν τον τρόπο έχουν αυξηθεί πολύ οι δαπάνες προς τον ΕΟΠΥ οπότε η αυτόματη επιστροφή έχει μεγαλύτερο ποσοστό για μας.

Επίσης, τη διετία της πανδημίας, λόγω της παράλυσης των νοσοκομείων, εξυπηρετήσαμε όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥ που δεν μπορούσαν να πάνε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αλλά ο προϋπολογισμός δεν μεταβλήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει αυτήν τη μεταφορά του βάρους.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις που αναμένεται να κλιμακωθούν αν δεν υπάρξει κάτι. Θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Για τα ιδιωτικά ιατρεία πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα για μας είναι το clowback διότι εξυπηρετεί πολύ κόσμο, η δουλειά είναι αρκετή αλλά τα έσοδά μας τα γυρίζουμε πίσω στο ΕΟΠΥ. Αυτό είναι το πρόβλημα και γι’ αυτό ζητάμε την κατάργησή του, διότι θέλουμε να πληρωνόμαστε γι’ αυτά που δουλεύουμε».

Latest news

Related news