.
Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Τελετή βράβευσης των μαθητών που αρίστευσαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, η τελετή βράβευσης των
πρώτων έντεκα αριστούχων φοιτητών του Δήμου Καβάλας, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στην τελετή παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, οι βουλευτές, Γιάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης και Τάνια Ελευθεριάδου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και οι γονείς των φοιτητών.

Στους Καβαλιώτες φοιτητές, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (304/2022), πέρα από τον τιμητικό έπαινο “Μυρτώ Φουρουντζόγλου”, δόθηκε χρηματικό έπαθλο χιλίων ευρώ (1.000), προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα της φοιτητικής τους ζωής.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Καβάλας

“Πριν από λίγο καιρό, ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της απόκτησης νέων εμπειριών.

Τα εφόδια που θα αποκτήσετε στα πανεπιστημιακά έδρανα, θα σας δώσουν τη δυνατότητα να διακριθείτε στον επαγγελματικό σας στίβο και να αναδείξετε, με την ποιότητα και την επάρκεια σας, καινούριες και σε κάθε περίπτωση διαφορετικές εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

Η σωστή αξιοποίηση των προκλήσεων της νέας εποχής, μπορεί να βάλει την Καβάλα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ενεργός συμμετοχή σας σε κάθε τομέα του οικονομικού γίγνεσθαι της περιοχής μας, εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις ουσιαστικής εκμετάλλευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η πιο όμορφη γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Ο Δήμος Καβάλας χρειάζεται το δυναμισμό σας, καθώς και τη διάθεση που έχετε να αφήσετε το δικό σας στίγμα στην πόλη και τη δημοτική ενότητα Φιλίππων.
Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιστημονική κατάρτιση της νέας γενιάς και τον ρόλο που αυτή θα διαδραματίσει στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Θέλω να πιστεύω ότι οι συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας, θα σας επιτρέψουν να επιστρέψετε στη γενέθλια γη και να χτίσετε ένα πλαίσιο δημιουργίας και προσφοράς, αντάξιο της ιστορίας της και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα πραγματωθούν τα όνειρα σας.

Οι προαναφερθείσες σκέψεις ανασύρουν από τη μνήμη μας τα λόγια το Αρχαίου Έλληνα Φιλοσόφου, Αριστοτέλη:

«Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί ότι πως η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων”. Την τελετή απονομής των βραβείων «Μυρτώ Φουρουντζόγλου» πλαισίωσε μουσικά, παίζοντας πιάνο, ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καβάλας, Θανάσης Παρμενίδης.

Τα ονόματα των μαθητών που έλαβαν το βραβείο

“Μυρτώ Φουρουντζόγλου”

🔸️Αικατερίνη – Μαρία Κασάπη (Σχολή Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) 1939
🔸️Μαρία Βαστάκη (Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης) 19250
🔸️Νικολέτα – Ηλέκτρα Πλασάτη (Ιατρική Σχολή Αθηνών) 18970
🔸️Αθηνά – Νιόβη Φασουλά (Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) 18420
🔸️Μαριάννα Λαζάρου (Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης) 18340
🔸️Αριστοτέλεια Καλαφατάκη (Σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) 18177
🔸️Θεοδώρα Καμπουράκη (Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης) 18073
🔸️Αθηνά Καρκαλίδη (Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) 18050
🔸️Θεοδώρα – Ελένη Αμοιρίδου (Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) 18020
🔸️Αναστασία Παπαναστασίου (Σχολή Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) 18020

🔸️Αθανάσιο Χατζηπαζαρλή (Τμήμα της Σ.Σ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης) 18016

Latest news

Related news