Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Την προσοχή όλων απέναντι στον ιό συνιστά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Βαγενάς

Δύο μαθητές του 2ου Λυκείου Καβάλας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Βαγενάς υπογράμμισε ότι αυτό είναι αναμενόμενο από την στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία.

Ο κ. Βαγενάς σημείωσε ότι “Συνεχίζουμε να έχουμε κάποια κρούσματα αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο λόγω του γεγονότος ότι όταν ξεκινάει το κρούσμα στα δημοτικά αυτό σημαίνει ότι επειδή έχουν αυτά τα παιδιά αδέλφια στα γυμνάσια και στα λύκεια μοιραία θα περνούσε το κρούσμα και εντός της οικογένειας αφού είναι εύκολο να μεταφερθούν οι μολύνσεις.

Εγώ για μια ακόμη φορά θα πω ότι πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας προκειμένου να μην υπάρξει μετάδοση του ιού σε περίπτωση κρούσματος. Εμείς έτσι και αλλιώς είμαστε σε ετοιμότητα ώστε κάθε κρούσμα που έρχεται να μπορούμε να το χειριζόμαστε βάσει πρωτοκόλλων που οι ειδικοί μας έχουν ορίσει.

Όπως και να έχει προέχει η υγεία των μαθητών μας. Έχουμε λοιπόν κρούσμα σε Γυμνάσιο της πόλης και έχουν ήδη τηρηθεί τα προβλεπόμενα. Τα μέτρα συνεχίζουν να τηρούνται και αυτός είναι ο λόγος που ενδοσχολικά δεν έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Άλλοι είναι οι παράγοντες.

Ακούω και εγώ αυτό που λένε οι ειδικοί ότι έχουν πλέον τον μεταλλαγμένο ιό και ο οποίος μεταδίδεται πιο εύκολα οπότε πρέπει να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί”

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

Ο ίδιος σημειώνει ότι όσο προχωρά ο εμβολιασμός πρέπει να προσέχουμε. “Έρχεται και η σειρά μου λοιπόν για να εμβολιαστώ. Απλά σε πρώτη φάση καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες μια και εμείς οι εκπαιδευτικοί επειδή έχουμε μια άλφα ηλικία θέλουμε να έχουμε μια προτεραιότητα. Μέχρι τότε όμως το εξαιρετικά σημαντικό είναι η τήρηση των μέτρων” τόνισε καταληκτικά.

Latest news

Related news