.
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Τι θα κάνει ο Δήμος Καβάλας για να σταματήσει άμεσα ο φόρος αίματος στο Παληό;

Παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες η δεύτερη και τελευταία φάση της μελέτης παρεμβάσεων ασφαλούς κυκλοφορίας στην οδό Μελίνας Μερκούρη στο Παληό από τον μελετητή Νικόλαο Ηλιού, Αναπληρωτή Καθηγητή Οδοποιίας του Πολυτεχνείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνουμε ότι η μελέτη δεν αφορά στο σύνολο του Παληού, αλλά μόνο στην κεντρική οδό που διασχίζει τον οικισμό (οδό Μελίνας Μερκούρη). Βασικός στόχος της μελέτης είναι η άρση επικινδυνότητας του κεντρικού δρόμου του Παληού, σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, ο οποίος παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αξιοσημείωτη αύξηση ατυχημάτων, ιδίως μετά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι προτάσεις του μελετητή περιλαμβάνουν, κυρίως, τις παρακάτω σημαντικές παρεμβάσεις:

  • κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων-κομβιδίων (στην είσοδο, την έξοδο και σε μια διασταύρωση)
  • κατασκευή υπερυψωμένης διάβασης πεζών σε σχήμα σταυρού, στη διασταύρωση «Κοράλι»
  • ύψωση όλων των διαβάσεων πεζών μέχρι το ύψος των πεζοδρομίων, με σχηματισμό μικρής ράμπας από τις δύο πλευρές, με σκοπό τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων
  • κατασκευή πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές του δρόμου, εκτός από ένα σημείο, όπου θα υπάρχει μόνο από τη μια πλευρά λόγω μικρού πλάτους του οδοστρώματος

Δεν αμφισβητούμε την επιστημονική δεινότητα του καθηγητή, αν και η μελέτη έχει ανάγκη σημαντικών βελτιώσεων, οι οποίες πρέπει να γίνουν πριν κατατεθεί στην τελική της μορφή, ωστόσο, το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και ο Δήμος Καβάλας πρέπει απαραίτητα, μετά τη δραματική αύξηση των τροχαίων που έχει καταγραφεί στο Παληό, να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Τροχαία, ώστε να υπάρχει σε καθημερινή βάση, κατά τις ώρες της μεγάλης αιχμής, αστυνόμευση στην περιοχή. Με τον τρόπο αυτό είμαστε βέβαιοι ότι θα περιοριστούν αισθητά τα τροχαία ατυχήματα, που δυστυχώς, συχνά καταλήγουν σε δυστυχήματα, με κόστος ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές.

Καλές και απαραίτητες οι μελέτες, αλλά δεν πρέπει να συνεχιστεί ο φόρος αίματος στο Παληό. ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Γιάννης Εριφυλλίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας
με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά»

Latest news

Related news