.
Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Το 1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης επέστρεψε από την Λετονία

Πρόγραμμα ERASMUS «The Power of Discovery» με θέμα STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).

Η 1η κινητικότητα του προγράμματος στο Jaungulbene της Λετονίας έχει ολοκληρωθεί.

Τρεις καθηγητές και πέντε μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας συναντήθηκαν με μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Πολωνίας, Βουλγαρίας και Λετονίας. Η υποδοχή και φιλοξενία ήταν εξαιρετική.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επίσκεψης τα μέλη της αποστολής του σχολείου συμμετείχαν σε δραστηριότητες που σχετίζονταν με το θέμα του προγράμματος. Πειράματα, κατασκευές, εφαρμογές των επιστημών στην καθημερινή ζωή, χοροί, καλλιτεχνικές κατασκευές, τραγούδια και αθλητικές εκδηλώσεις ήταν κάποιες από αυτές. Μέσω αυτών οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με συνομηλίκους τους από τις άλλες χώρες, εξάσκησαν τη χρήση της αγγλικής γλώσσας, γνώρισαν τον τρόπο ζωής και νοοτροπία τους και τελικά έγιναν πολύ καλοί φίλοι.

Επισκέψεις σε μουσεία της γειτονικής περιοχής (σιδηροδρόμου, ιστορίας και λαογραφίας), σε κάστρα-παλάτια, σε εργοστάσιο παραγωγής επίπλων και σε ένα από τα πολλά πευκοδάση ήταν οι τρόποι για να ολοκληρωθεί η γνωριμία με τον τόπο.

Οι καθηγητές συμμετείχαν στις δραστηριότητες, αντάλλαξαν πληροφορίες για τη λειτουργία των σχολείων στην κάθε χώρα, αξιολόγησαν την πρόοδο του προγράμματος και σχεδίασαν τις επόμενες επισκέψεις ώστε να φτάσουμε στην επίτευξη των τελικών αποτελεσμάτων του προγράμματος.

Γεμάτοι με πρωτόγνωρες εμπειρίες, επέστρεψαν όλα τα μέλη στις πατρίδες τους. Επόμενη συνάντηση, τον Μάιο στο σχολείο μας.

Latest news

Related news