.
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024

«Τραβάει» κι άλλο η τουριστική περίοδος στη Θάσο

Ικανοποιητική είναι η τουριστική εικόνα της Θάσου τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη στο νησί έχουν πολλούς τουρίστες που τους επισκέπτονται αεροπορικώς καθώς οι Βαλκάνιοι τουρίστες μειώνονται σταδιακά.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η Θάσος συνεχίζει να έχει κόσμο παρά τη μικρή κάμψη που οφείλεται στο γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει και στις γειτονικές χώρες από τις οποίες μας επισκέπτονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόσμος που έρχεται, όπως ζευγάρια, ηλικιωμένοι αλλά και πολλοί επισκέπτες που έρχονται μέσω αεροδρομίου και αυτόν τον καιρό που δεν υπάρχουν τόσοι Βαλκάνιοι, αυτοί καλύπτουν το κενό. Έχουμε αγορές που δουλεύουμε χρόνια αλλά και νέες ανερχόμενες αγορές. Μην ξεχνάμε την Αγγλία και τη Γερμανία, την Αυστρία, τις σκανδιναβικές χώρες, την Πολωνία που είναι πολύ δυνατή αγορά για όλη τη Ελλάδα και για τη Θάσο τα τελευταία χρόνια. Έχουμε τις χώρες της Βαλτικής, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, έχουμε την Ολλανδία. Είναι οι τουρίστες που έρχονται αεροπορικώς και κάνουν διακοπές στη Θάσο συνεισφέροντας σημαντικά στα εισοδήματα του τόπου και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου που θέλουμε να αναπτύξουμε.
Καλώς ή κακώς οι Βαλκάνιοι τουρίστες καταλαμβάνουν το χώρο κι έτσι οι Ευρωπαίοι δεν βρίσκουν διαθέσιμα καταλύματα στις τιμές που θα ήθελαν. Οι Βαλκάνιοι πληρώνουν περισσότερο, οπότε και οι τοπικοί επιχειρηματίες προτιμούν να δώσουν τα καταλύματά τους στους Βαλκάνιους, διότι πρώτον δεν υπάρχει ο μεσάζων του τουριστικού γραφείου και δεύτερον οι τιμές που πληρώνουν οι Βαλκάνιοι είναι σαφώς μεγαλύτερες μιας και εστιάζουν περισσότερο στο να έρχονται Ιούλιο και Αύγουστο και όχι τις άλλες περιόδους».
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ
Για την επόμενη χρονιά είπε ότι «αυτή ξεκινάει πριν ακόμη ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος. Ξεκινάει από το Μάιο και τον Ιούνιο όταν γίνονται οι συμφωνίες για την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι ένα σχετικό ρίσκο για μας τους επιχειρηματίες διότι τους επισκέπτες που φιλοξενήσαμε φέτος από τη δυτική και την κεντρική Ευρώπη, κάναμε τις συμφωνίες το Μάιο, όταν δεν γνωρίζαμε την ακρίβεια, την αύξηση του ρεύματος, των πρώτων υλών και αυτό για μας είναι ένα θέμα. Και παρ’ ό,τι είχαμε αρκετούς μεγάλους τζίρους, εντούτοις μας προβληματίζει η ακρίβεια διότι δεν μας αφήνει περιθώρια κέρδους ώστε να ανακάμψουμε από τις προβληματικές χρονιές της πανδημίας».

Latest news

Related news