.
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Υπογραφή σύμβασης για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Ζυγού

Υπεγράφη σήμερα (22/5) στην κοινότητα του Ζυγού, από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Απόστολο Χρόνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Δημήτρη Κουτσό, η σύμβαση για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του εν λόγω οικισμού.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Αρχέλαος Γρανάς, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ζυγού, Ντέμης Κοτσακίδης, ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Άγγελος Λογκάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Ζυγού που προτείνεται να αντικατασταθεί, υδροδοτείται από τη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού που βρίσκεται σε υψόμετρο 225 μέτρων και περιλαμβάνει τρεις επί
μέρους κατηγορίες δικτύων:
1️⃣ Το πρωτεύον δίκτυο που περιλαμβάνει 22 αγωγούς, με συνολικό μήκος 5.032 μέτρα.
2️⃣ Το δευτερεύον δίκτυο, με συνολικό μήκος 11.409 μέτρα.

3️⃣ Το τριτεύον δίκτυο που περιλαμβάνει 150 ιδιωτικές συνδέσεις

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΕΠ ΑΜΘ 2014 – 2020

Προϋπολογισμός: 950.000 ευρώ

Χρόνος περαίωσης: 18 μήνες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης: “Το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης είναι ένα ακόμη έργο της ΔΕΥΑΚ, που βελτιώνει την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα και σε άλλους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων”.

Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης: “Με την εκτέλεση του έργου που υπογράφουμε σήμερα, αντικαθίσταται και το υπόλοιπο 50% του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον Ζυγό. Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 για την αντικατάσταση όλου του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Καβάλας. Θυμίζω ότι το έργο της αντικατάστασης του δικτύου της Καβάλας έχει ήδη εργολάβο και απομένει η υποβολή των μελετών των δικτύων των Κρηνίδων, ύψος 6,7 εκατ. ευρώ, και της κοινότητας Πολυστύλου – Δάτου – Μικροχωρίου”.

Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων ΑΜΘ, Αρχέλαος Γρανάς: “Με το συγκεκριμένο έργο θα επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα των διαρροών που έχουμε κατά καιρούς στο δίκτυο του Ζυγού. Η Περιφέρεια στηρίζει κάθε προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών που διαθέτει η ΔΕΥΑΚ, με στόχο της διασφάλιση της υγείας των πολιτών”.

Πρόεδρος Κοινότητας Ζυγού, Ντέμης Κοτσακίδης: “Στην ουσία μιλάμε για αντικατάσταση ενός δικτύου αμιάντου, το οποίο έχει τοποθετηθεί στην κοινότητα μας τη δεκαετία του ’60. Το όνομα του αναδόχου μας εγγυάται ότι θα έχουμε ένα ποιοτικό έργο που θα κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, γιατί αντελήφθη από την πρώτη στιγμή πως αυτό το έργο είναι από τα πλέον σημαντικά για τους κατοίκους του Ζυγού”.

Τεχνικός Διευθυντής ΔΕΥΑΚ, Άγγελος Λογκάρης: “Μπορεί το έργο να έχει συμβατικό χρόνο παράδοσης τους 18 μήνες, αλλά θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τελειώσει στο τέλος του 2023. Στόχος μας είναι να ζητήσουμε κι άλλα χρήματα από το επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, για τέτοιου είδους παρεμβάσεις”.

Latest news

Related news